Prima fusese lansată în Sistemul Electronic de Achiziții publice la finalul lunii iulie 2023, însă a fost anulată, fiind depuse „numai oferte inacceptabile și/sau neconforme”. De fapt, fusese depusă o singură ofertă: asocierea Tehnodomus-Kubo Investments, care au depus o ofertă alături de alte nouă firme subcontractate. Noua licitație, publicată în SEAP pe 19 octombrie, are aceleași date ca și prima – tot aproximativ 39 de milioane de lei fără TVA pentru toate lucrările propuse, dar și aceleași criterii de atribuire: cel mai bun raport calitate-preț.
În documentația ce însoțește procedura de achiziție se arată că „Destinația actuală a Corpului C1+C7 – Cladirea principală, este de construcție administrativă și social culturală, ea a funcționat până acum câțiva ani ca Secție TBC a Spitalului Clinic Municipal Arad. Destinația Corpului C2 – construcție anexă (magazie). Destinația Corpului C3 – construcție administrativă și social culturală (capelă). Destinațiile corpurilor de clădire C4, C5 si C6 – Contrucții anexe (magazii). Construcția existentă pe amplasament, Corp C1 cu regim de înălțime D+P+2E este o construcție valoroasă de importanță locală, inclus în Lista Monumentelor Istorice la pozitia 185, cod AR-II-m-B 00506, în conformitate cu Anexa la Ord. Nr. 2314/2004 modificat prin Ord. Nr. 2828/2015 al Ministrului Culturii și Cultelor privind aprobarea Listei Monumentelor Istorice, imobil categoria II, ce nu se poate modifica”.
Clădirea construită în 1912 se află în proprietatea Arhiepiscopiei Aradului, iar viitorul centru de îngrijiri paliative va fi administrat de către instituția religioasă. Teoretic, odată atribuit contractul prin SEAP, proiectarea ar trebui finalizată în termen de 3 luni, iar execuția lucrărilor de reconversie a clădirii ar trebui finalizate în 12 luni. Rămâne de văzt, însă, dacă și în a doua licitație vor fi primite tot oferte „inacceptabile și/sau neconforme”.
Citește și:
Fostul spital TBC se transformă în centru de îngrijiri paliative
Trimite articolul
XTrebuie inclus, obligatoriu, un set de ascensoare, atat pentru targi / scaune cu rotile, cat si pentru eventualii vizitatori. Altfel, estei o bataie de joc. Sper ca din “Caietul de sarcini” nu s-a omis asa-ceva.