Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri a anunţat, marţi, că propune vânzarea prin licitație cu strigare a pachetului de acțiuni deținut 100% de stat la Sanevit 2003 SA Arad. Este a treia tentativă de privatizare a societăţii care deţine fabrica de seringi din Arad, primele două fiind eşuate.
Prima licitaţie anunţată de Ministerul Economiei a avut loc în noiembrie 2015, societatea fiind evaluată la 32.684.998 lei, adică aproximativ 7,5 milioane euro. Eşec total. O nouă încercare de vânzare a acţiunilor Sanevit 2003 s-a consumat în luna mai, dar, în ciuda faptului că preţul de ofertă a scăzut la 18.636.761 lei (4,17 milioane de euro), rezultatul a fost acelaşi: nimeni nu a fost interesat de cumpărarea societăţii arădene.
Poate a treia oară va fi cu noroc… Când va avea loc a treia licitaţie? Nu se ştie, dar se va afla până la 15 octombrie, când Ministerul Economiei va prezenta Guvernului calendarul de implementare a strategiei de vânzare a pachetului de acţiuni deţinut la Sanevit.
„Nu am primit nicio informaţie de la Bucureşti în ceea ce priveşte această licitaţie. Dar ar fi bine să aibă loc cât mai repede cu putinţă pentru că noi avem de plătit salarii restante din 2013, valoarea lor fiind foarte mare. Trebuie să se întâmple ceva cu societatea: să fie privatizată, să fie repusă în funcţiune… cei de la Bucureşti trebuie să ia o decizie. Aşteptăm să vedem ce ne vor spune după 15 octombrie” – a declarat, pentru Jurnal arădean/ Aradon, Mariana Brădicean, director al Sanevit 2003 Arad.
„Posibilităţi”…
La începutul lunii iunie 2016, reprezentanţii Departamentului pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului (DPAPS) din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri au precizat, pentru Jurnal arădean/ Aradon, că analizează „alte posibilităţi pentru relansarea producţiei la Sanevit 2003 SA, spre exemplu, atragere de investiţii din partea unor investitori privaţi printr-o metodă prevăzută de legislaţia în vigoare”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!