ARAD. Echipa de robotică „Harambe Cartel” de la Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad va participa la a șasea ediție a competiției BRD First Tech Challenge, organizată în România de Asociația „Nație prin Educație”. First Tech Challenge lansează anul acesta o nouă provocare pentru tinerii inventatori: explorarea viitorului transporturilor. Freight Frenzy își propune să îi învețe pe elevi să se folosească de gândirea logică, principiile ingineriei, dar și anumite valori morale pentru a construi și a manipula un robot, care este capabil să colecteze elemente dintr-o parte a terenului și să le livreze în siguranță în altă parte.
Competiția le oferă tinerilor șansa de a contribui la evoluția umanității într-un mediu sănătos și primitor, un mediu lipsit de prejudecăți și discriminare, în care să-și dezvolte capacitatea de a lucra în echipă și de a comunica.
Încredere şi optimism
Echipa „Harambe Cartel” este coordonată de către prof.ing. Ileana Selejan și prof.ing. Liana Nica. Membrii echipei sunt în primul an de participare, așa că muncesc din greu pentru a stabili legături între ei, dar totodată să înțeleagă și să aplice în practică valorile competiției, aspirând spre excelență.
„Aș putea spune că am pătruns într-un nou mediu, în care toată lumea este focusată pe evoluția tehnologiei. Va fi o experiență memorabilă, deoarece am reușit să înțeleg mai bine ideile colegilor mei și să îmi las imaginația să contribuie la realizarea proiectului” – spune Roxana Betea, elevă în clasa a XI-a A. David Krajczar, elev în clasa a X-a B adaugă: „Cred că experiența pe care o voi câștiga în timpul acestui sezon mă va ajuta în viitoarea mea carieră de programator și, totodată, să-mi dezvolt abilitățile de muncă în echipă”.
Îndrumarea înaintaşilor
Tinerii din generațiile trecute ale clubului de robotică de la „Moise Nicoară” au venit să-i asiste pe boboci și să-i îndrume, împărtășindu-le sfaturi despre organizare și competiție.
Andreea Lăpădat, care a participat la provocarea din 2019, mărturiseşte: „Prin faptul că am fost un membru al echipei de robotică, am învățat multe lucruri pe care nu le puteam afla la școală și care îmi vor folosi în viitor. De exemplu, am învățat să gândesc <outside the box> și să îmi expun ideile. Am dobândit mult curaj prin comunicarea cu <străinii> din alte echipe, care mi-au devenit prieteni în final.”
Cuvântul mentorilor
„Misiunea mea este să-mi ajut elevii să se dezvolte, să-i inspir să devină lideri și inovatori în domeniul științei și tehnologiei. La robotică ei își exersează îndemânarea, capacitatea de gândire, de inovare și resposabilitatea, învață să lucreze în echipă, să își susțină idelile. Toți au rolul lor bine stabilit: unii asambleză, alții construiesc piese cu ajutorul imprimantelor 3D, unii programează, conduc robotul, sunt designeri sau promovează competiția și echipa” – precizează prof.ing. Ileana Selejan.
„Încă de la o vârstă fragedă mi-am reprezentat școlile atât la concursuri pe plan local, cât și internațional și dacă am învățat ceva este că nu există lift spre succes, mereu trebuie să o iei pe scări. Fiecare experiență a contribuit la construirea unei personalități curajoase, ambițioase, determinate, pragmatice și care nu renunță vreodată, trăsături pe care sper să le inspir elevilor mei și să le dobândească de-a lungul acestei și viitoarelor experiențe” – conchide prof.ing. Liana Nica.
Trimite articolul
XOfer 100.000euro pe durata de 12luni grupului de pasionați dar conditiat:Sa creeze un generator de curent printre altele sa fie format din motor electric alimentat la 220V putere maxima 1KW care sa angreneze un alt (motor) cu rol de generator de putere de minim 5000wat sau E = 5000W × 3h / 1000 = 15 kWh. Sa nu fie un secret pentru popor dar sa fie o lovitura fatala pentru homosexualii din energie. sau băieți deștepți numiți de romani. Un astfel de echipament poate alimenta 4 locuințe sau 4apartamente cu cite 3camere minim. Start națiune ✌️
-
Crezi ca daca se putea asa ceva firmele producatoare de electricitate mai investeau in turbine mari? Isi luau motoare de 1kw si invarteau generatoare de 5kw…si isi faceau banu gros
-
Scopul lor este sa vinda energia pe care o produc sau o achiziționează, niciodată nu vor fi interesați de consumatori atât timp cit preturile ridicate aduc benefici uriașe. Clasa de jos și cea de mijloc trebuie sa înțeleagă, vremurile sint aspre și nedrepte. Nu vor și nu doresc guvernele sa dezvolte altfel își pierd sponzori de campanie electorala. Imaginează-ți un container echipat 3/2 pe fiecare bloc care sa consume 25KW in 24h și sa producă pentru un bloc întreg energie electrica la pret foarte mic.
-
-
Studiază, poate mai ieftin
Pompe de caădura Premium AER-Apa NIBE Suedia
—–
Pompa de caldura Apa-Apa
———https://www.trust-expert.ro/energia-din-aer-este-extraordinara/
-
La pompe de caldura nu e nicio magie… Iti baga caldura din exterior, ca si consum este doar compresorul si eventual cateva ventilatoare. De aceea da mai multa caldura cu consum mic.
-
Bravo Max! vrei magie?, råstoarnă principiul de la fizică perpetum-mobile.
Vorba lui Lavoisier, modificată în cazul de față: “în natură nimic nu se pierde, totul se câștigă…”!
–
Gratis nu există,ieftin nu rezistă!
–
“Dumnezeu a creat lumea in 6 zile iar a 7a s-a odihnit.”
Când Dumnezeu se odihnește, Omul inventează pe youtube! 🙂
–
Caută pe youtube “făcători de minuni” (Magie) cu urmatoarele titluri
Masina de spalat care produce curent 220v inventator Liviu Minescu Picior de Munte
–
Flywheel Free Electricity Generator How To Make Free Energy Generator 230v With 5kw Alternator Motor
–
Flywheel Free Electricity How To Make Free Energy Generator 230v With 8kva Alternator & Motor
–
Homemade Lifetime 240V 15Kva Free Energy
-
-
Corecție – Pompe de căldură Premium AER-Apa NIBE Suedia
@Ahmed Yatin
Ofer 1Euro pentru un generator de curent printre altele sa fie format din Transformator alimentat la 220V putere maxima 1KW care sa fie legat la un alt transformator de putere de minim 5Kwat sau chiar la 3 transformatoare trifazate :))
fiecare de 5Kw. Oricine poate realiza , nu este un secret pentru restul lumii. O fii o lovitura fatala pentru cei din energie….? Un astfel de echipament poate alimenta mai multe gospodarii.
–
Bravo – @Max!
Nu este frecare, nu se uzează!
Transformatorul permite transformarea unei valori a tensiunii in alta valoare, sau egala la valoare de tensiune cu pierderi minime de energie electrica in curent alternativ.
Deoarece transformatoarele nu au piese in miscare, ele nu au pierderi de energie prin frecari si functioneaza cu randamente mai mari decat ale masinilor electrice rotative, atingand chiar 99% in cazul transformatoarelor de puteri foarte mari.
Un transformator este un dispozitiv electric static care transferă energie electrică dintr-un circuit (primarul transformatorului) în altul (secundarul transformatorului), funcționând pe baza legii inducției electromagnetice. Un curent electric alternativ care străbate înfășurarea primară produce un câmp magnetic în miezul magnetic al transformatorului, acesta la rândul lui producând o tensiune electrică alternativă în înfășurarea secundară.
în circuitul (circuitele, dacă sunt mai multe) secundar este aproximativ egală cu cea de la intrare, din circuitul primar.