“Ar munci premierul Marcel Ciolacu pe datorie?” Este întrebarea pe care grefierii protestatari din Arad i-au transmis-o luni șefului Guvernului României. Oamenii susțin că statul român le este dator cu banii din salariile pe care tot statul a confirmat că ani de zile le-au primit mai mici decât ar fi trebuit. Oamenii critică și faptul că în loc să facă pace socială, Guvernul cumpără armament și submarine.
Zeci de grefieri de la Tribunalul, Judecătoria și Parchetele aferente din Arad au protestat, din nou spontan, ieșind pe holul principal de la intarea in Tribunal.
Nemulțumirile sunt aceleași pentru care oamenii protestează de zile bune… chiar dacă au hotărâri judecătorești definitive și irevocabile și aprobările administrative aferente, tot nu își primesc salariile complete.
Grefierii au câștigat în instanță defintiv, în aprilie, confirmarea faptului că din 2017 au fost plătiți cu salarii mai mici decât ar fi avut dreptul, iar de atunci Guvernul nu le dă banii la care tot statul a calculat că ar avea dreptul.
Chiar dacă în cursul săptămânii ies la protest, în weekenduri grefierii vin la lucru pentru a nu bloca procesul de justiție.
Proteste au mai fost luni la Direcția de Sănătate Publică, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură și Direcția de Statistică.
Trimite articolul
XCel mai dureros pt noi toti e faptul ca ne dam seama ca astia nu lucreaza nimic in timpul protestelor si nu e nici o paguba. Se poate si fara “munca” lor. Ma rog… sunt ai exceptii de la regula, de de obicei cei mai mari lenesi sunt primii nemultumiti care cersesc. Vai de noi…
-
Aș avea o întrebare pentru tine, văd că debordezi de inteligență. Tu unde lucrezi? Lucrezi sau ești asistat social cu accesa internet? De unde și până unde ne faci tu pe noi leneși? Te invit să mă însoțești o singură zi la locul de muncă și o să îți dai seama despre ce vorbim. Dacă nu am fi noi grefierii, contestația ta la o banală amendă în trafic ar fi neînregistrată și nesoluționată. Divorțul tău ar rămâne neînregistrat, nejudecat, neredactat. Problemele tale cu vecinii la fel, în cazul unor procese de grănițuire sau neînțelegeri. Că nu toată lumea poate accede în aceste meserii, este una, având în vedere că îți trebuie totuși o școală, poate mai multele, cunoașterea limbii română, demnitate și decență. Deci nici într-un caz pentru un personaj care leagă trei cuvinte pe secțiunea de comentarii a sitului Aradon, din invidie. Dacă tu ai lucra undeva și ți s-ar oferi 3000 lei pe hartie, iar în mână ai primi 1000 lei, pentru că nu sunt bani, ai mai lucra? Sau te-ai adresa instanței de judecată unde, culmea, exact grefierul este cel care îți preia dosarul de la depunerea plângerii și până la momentul încheierii procesului. Deci, mai ușor cu invidiile. Poporul nostru a avut un singur moment în care a fost unit – exact acum 34 de ani. Atunci am demonstrat că putem fi deasupra lor. De atunci, ură și dezbinare. Cu ce te afectează pe tine și alții ca tine ce facem noi pentru drepturile noastre, nu știu. Probabil o lipsă cruntă de ocupație.
-
Este adevărați dragi grefieri că aveți salariu de 8000 lei?
-
Nu e adevarat! Intoxicatie pentru mase. E regretabil ca mai si pun botu oamenii la asemenea inciuni
-
-
Mergi in privat daca nu iti ajung banii. Esti foarte calificat pt orice dupa analiza sumara a textului tau plin de frustrare. Am avut o contestatie la o amenda de circulatie si a durat peste 1 an procesul. Doar va faceti de lucru pe acolo si voi si magistratii. Impingeti hartii degeaba. Ramane invitatia valabila: mars la munca in privat sa vezi cum e sa tii o gloata de puturosi de la stat in spate. Nu v-as zice nimic daca tara ar merge bine, dar stiti si voi cum merge ca faceti parte din marele sistem. Sunteti doar rotita aia care e ruginita. Nesimtul se crede mai destept ca ala care lucreaza la privat.
-
Stimate domn, spuneti-mi va rog, daca ar fi sa mergeti in privat cu ceea ce stiti sa faceti, cam ce salariu credeti ca ati primi? Ar fi mai mare sau mai mic decat cel de grefier? Daca (dupa cum cred eu) a doua varianta e cea corecta, poate ar trebui s-o lasati un pic mai moale cu avantul asta de social justice warrior.
-
Cât timp a avut PNL-ul prim-miniștrii nu au protestat deloc!
Tupeul nesimtit spune multe. SUnt oameni cu facultati care isi fac treaba si si-o fac bine. Voi, in justitie? Am vazut o persoana care avea scris pe pancarta “Justitie de calitate – salarii adecvate”. Cand a fost justitia de calitate in Ro? Te intreb cand? De 30 de ani e o mizerie. Divortul de care spui ne doare in cot, il putem face si in alte tari. Pt doua hartii nenorocite va platim bani seriosi ca “taxe” de divort, proceduri etc. O tona de hartogarii. Imediat veti fi in plus si se va solutiona online sau fara atatea hartogarii si tampenii. Voi care dupa ce politia prinde infractori si vi-i aduce plocon, voi le dati liber agresorilor sexuali sau celor care bat femei pe strada (voi, adica Justitia din care faceti si voi ca si grefieri parte). Mai bine ai tacea din gura. Nu iti convne fata, mergi si cauta alt loc de munca nu te mai plange si victimiza. Sunt oameni cu doua facultati plus master (nu una ca tine) care au ajuns soferi de camion sau muncitori calificati, sau lucreaz in restaurante…numai voi vreti musai aceeasi patura cu care v-ati invelit in facultate.
-
Bravo, un comentariu de calitate, strict la obiect. Felicitări
Nu e vorba de invidie ci de faptul ca grefierii samd sunt platiti din bugetul de stat la care contribuim cu totii din plin!! Persoana respectiva a insiruit o serie de lucruri pe care le face ,care reprezinta de fapt fisa postului. Nu face nimic in plus pentru binele poporului roman, la care face apel. Au salarii si sporuri si beneficii pe care nu le enumera, insista pe faptul ca merita mai mult-asta se intampla la fiecare 2-3 ani. Pentru ce?
-
Pe langa asta, trei sferturi din atributiile grefierului se pot automatiza.
Divorțul clar eliminat din priorități Litigii munca si repartizarea sociala mai bine revizuita ca si conduita deci clar in România unele spete de judecat trebuie suspendate categoric si așa revizuita munca adică ce naiba Europa e România sau ne batem joc de societatea si comunitățile romane ca sa jefuim justiția si oameniii
daca nu iti place leafa de la locul de munca te duci in alta parte, la privat si gata
Aș dori să știu, care sunt totuși salariile în aceste instituții!!!! Și ce consideră aceștia salarii mici. Nu le convine, să meargă în privat și o să le mai crească acolo, salariile, la sfântul așteaptă.
-
Au peste 6000 – 7000 Ron net, cei cu câțiva ani de experiență, plus decont transport, plata chirie daca nu au casa, un prim grefier are peste 8000, 30 zile concediu (sursa găsiți pe net la o căutare simplă)…sărăcuții o duc greu…
Daca eu anul viitor decid sa nu mai fac profit impozabil, CASS și etc..pun totul pe butuci.. de unde vor venii banii vostrii ?? Pentru că și noi vrem să ieșim în stradă pentru impozite reduse cu 50% in mediul privat..
Astăzi sau mâine.. pentru pretențiile voastre trebuie sa aveți o confruntare tete-a-tete cu mediul privat!