Arad. Începând de luni, 20 septembrie, a fost operaționalizată secția de Anestezie și Terapie Intensivă ATI II, din clădirea fostului spital municipal, care va primi bolnavi de Covid-19. În total, la nivelul unității sanitare sunt avizate și operaționalizate un număr de 27 de paturi de terapie intensivă, destinate bolnavilor cu forme grave, dintre care sunt ocupate în momentul de față 24 de paturi.
„Este o cifră în continuă dinamică, care se poate schimba de la o raportare la alta. Dacă la raportarea de dimineață apărea un singur loc liber la ATI, după operaționalizarea tuturor paturilor avizate de către Direcția de Sănătate Publică Arad, în această după-amiază (n.n. luni), avem trei locuri libere, care se pot însă ocupa în orice moment. Deja am primit bolnavi de la Timișoara, au fost patru, dar au mai rămas doi pe ATI și unul pe tronson”, a precizat ec. Florina Ionescu, managerul interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.
La nivel național
Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, luni la ora 14.00, la nivel național existau 1.087 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, dintre care 952 de paturi ATI erau ocupate la nivelul întregii țări. La nivel național mai erau libere 19 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu mai erau paturi libere la acel moment.
În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.
Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate: Arad – 1 (conform SCJU – 3, urmare a operaționalizării secției noi); Brașov -5; Constanța – 1; Iași – 3; Sibiu – 3; Tulcea – 5; Vaslui – 1.
Capacitate de 144 pe secții
În momentul de față, pe lângă cele 27 de paturi de ATI, pentru pacienții cu forme ușoare și medii sunt disponibile 144 de paturi: „La sfârșitul săptămânii trecute, am suplimentat capacitatea cu încă 10 paturi la Ineu, unde avem acum 20 de locuri și cu încă 37 de paturi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. În total, avem 144 de locuri unde pot fi tratați pacienți care fac forme ușoare sau medii ale bolii”, a explicat dr. Horea Timiș, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad.
Ședință de urgență
În cursul zilei de mâine urmează să aibă loc un ședință în sistem de videoconferință, convocată de către ministrul sănătății, la care sunt chemați să participe, pe lângă directori de spitale și direcții de sănătate publică, și coordonatorii secțiilor de anestezie și terapie intensivă.
Trimite articolul
XOare cu cât a crescut numărul paturilor de terapie intensivă în România, de la începutul pandemiei?
Nu mă refer la paturi de terapie intensivă, mutate în spitale sau secții covid.
Ar fi interesant de știut.
haimanale,incompetenti,belitori de pwla, din primavara latrati ca vine valul 4,ei acu vi s-a inplinit dorinta,ce ati facut prostovanilor sa nu fiti prinsi cu chilotii pe vine?sau de fapt asta face parte dintr-un scenariu,e nevoie de stiri alarmiste ca oamenii sa se inspaiminte si sa accepte vaccinul,era complicat sa suplimentati din timp numarul de paturi ATI?
Un articol cinstit, echidistant și bine explicitat:
Deci exact ce s-a zis: DISCRIMINARE VOITĂ, PE FAȚĂ!
Desi, SE ȘI RECUNOAȘTE, ca vaccinul NU GARANTEAZĂ si nu previne raspândirea bolii (ci, doar , eventual, forme usoare ale bolii), totusi se continuă discriminarea între cei vaccinați și cei nevaccinați.😈
Prin asta SE DEMONSTREAZĂ CLAR, că vaccinarea asigură DOAR un semi-confort personal (inoculând iluzia unei așa-zise protecții personale), DAR NU AJUTĂ și NU GARANTEAZĂ CU NIMIC prevenirea răspândirii bolii !!!!
Atunci, care este “BINELE COLECTIV (!!!)” în numele căruia se încalcă cele mai elementare drepturi constituționale și civile, apelându-se la discriminări voite și la constrângeri individuale și colective?
Deci, care e acesta…? 🤔
-
Exact faptul ca persoana nevaccinata asimptomatica care a fost contact drect cu un infectat e exceptata de la carantina nu numai ca nu garanteaza raspandirea bolii ci dimpotriva o faciliteaza fiind general acceptat ca persoanele vaccinate transmit virusul ca si cele nevaccinate. Deci nevaccinatul va sta in carantina fara sa raspandeasca boala in timp ce vaccinatul poate fi un focar de infectie si asta doar ca “recompensa” ca s-a vaccinat. Totu-i pe dos si se vede de la o posta(pt cine are ochi sa vada) ca SINGURUL scop al certificatelor e promovarea vaccinarii in defavoarea incidentei cazurilor si cu incalcarea crasa a drepturilor fundamentale. Din pacate are foarte multi adepti dezumanizati sau doar spalati pe creier 😟