Arad. Au început prima luptă pentru cucerirea Cetăţii Aradului. Cine a pronit-o? O mână de oameni inimoşi, pe care i-am prezentat şi într-un material anterior, în care vorbeam de „Cei zece care vor să cucerească cetatea”. Adică, de mai multe personalităţi arădene care au decis să demareze propria luptă pentru restituirea Cetăţii Aradului, armata pe care mizează aceştia fiind societatea civilă, arădeanul de rând.
Acum, după ce planurile au fost trecute pe hârtie, s-a făcut primul pas, mic, ce-i drept, dar cu ţintă clară: recucerirea cetăţii. Iar primul pas a fost acela de a chema armata la luptă. Mai exact, au adresat o scrisoare cetăţenilor Aradului. Ce pot afla arădenii? Un prim mesaj vorbeşte de faptul că acest grup iubeşte oraşul „dar dragostea noastră nu e oarbă. Putem şi vrem să facem ceva pentru arădeni”. Şi mai află care este propunerea acestor concetăţeni: „Noi, un grup de iniţiativă, vă propunem introducerea Cetăţii Aradului în circuitul civil. Ştim, ideea nu e nouă, dar eşecul demersurilor anterioare ne ambiţionează”. Locuitorii oraşului, cărora le este adresată această scrisoare, pot afla mai apoi câteva date esenţiale despre cetate (suprafaţa pe care o ocupă, aproximativ 88 de hectare, faptul că beneficiază de o biserică care stă să se prăbuşească, faptul că în trecut a fost loc de promenadă, dar şi faptul că aparţine Statului Român, fiind în administrarea MAPN, găzduind un batalion mixt româno-maghiar).
„Ministerul trebuie sensibilizat în privinţa importanţei Cetăţii pentru noi, locuitorii Aradului”, se arată în documentul înaintat arădenilor, acolo unde este menţionat şi faptul că în întreaga Europă astfel de fortificaţii au intrat deja în circuitul civil iar beneficiile ar fi imense (şi) pentru Arad.
Ca de final, arădenii sunt invitaţi să-şi spună părerea despre oportunităţile pe care le va aduce această cetate odată intrată în circuitul civil şi sunt rugaţi: „să vă alăturaţi iniţiativei noastre, să le vorbiţi prietenilor şi cunoscuţilor despre proiect. Cu cât suntem mai mulţi, şansele de a obţine ceea ce dorim cresc. Asta înseamnă că trebuie să fim hotărâţi şi operativi. Ne puteţi urmări activitatea şi comunica opiniile dvs. pe site-ul www.cetatea-aradului.eu”.
O ultimă propunere a grupului de iniţiativă: „Haideţi să reuşim împreună”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!