ARAD. În urmă cu câteva zile, specialiștii din cadrul Parcului Natural Lunca Mureșului au fost contactați pentru a interveni în salvarea unui vultur epuizat de oboseală, undeva în apropierea localității Periam, județul Timiș.
După câteva încercări de a-l prinde, biologul parcului a reușit să-l imobilizeze și să-l ducă la un cabinet veterinar pentru a-i evalua starea de sănătate. Ulterior, vulturul a ajuns la Târgu-Mureș și până la refacerea completă, este supravegheat și îngrijit de persoane specializate în fauna sălbatică.
“Prezența lui pe teritoriul Parcului Natural Lunca Mureșului este totuși senzațională, atât prin faptul că preferă zonele muntoase, cât și pentru că este o specie dispărută din țara noastră. Având o lungime de aproximativ 100 cm și anvergura aripilor de până la 265 cm, vulturul sur (Gyps fulvus) trăiește în Asia, sudul Europei și nordul Africii, iar în România, din păcate, este declarat dispărut de cel puțin 70 de ani. Hrana sa este constituită în principal din hoituri (necrofag), având rol foarte important din punct de vedere sanitar” se arată într-o informare a Parcului Natural Lunca Mureșului.
FOTO: Gabriel Herlo
Trimite articolul
Xfelicitari celui ce Ce bine ca l-a vazut cineva ce are capul pe umeri si nu vreunul care sa-l fi luat acasa si inchis in vreo cusca sa moara de tristete, epuizare si foame !
felicitari celui ce Ce bine ca l-a vazut cineva ce are capul pe umeri si nu vreunul care sa-l fi luat acasa si inchis in vreo cusca sa moara de tristete, epuizare si foame ! Felicitari persoanei respective, veterinarilor si celor de la parc.
A avut noroc biata pasare…..Vulturii sunt pasari impunatoare dar pot avea uneori probleme…..O stire pozitiva,care mai schimba tendinta din ultima vreme.
ft interesant
Aradon, vezi că mai sunt știri care nu au conotație politică sau COVID-ală.
Lebada cu puii de pe balta din Alfa de ce nu o ajutati??? tiganii le vineaza…nu prea ajung ei la ele dar le-au ranit dand cu pietre……ALO Lunca Muresului!!!!!!
-
Vânătorii de lebede se dau cu curu’de pământ la ce ,, delicatesă ”au ratat…Lebedele au greșit că au aterizat pe Homoc și nu pe lacul Măltareț,unde are jurisdicție Parcul Ceala.Din păcate,la Homoc ,au aterizat alte animale ,bipede ,care în loc de muncă și spirit civic,s-au pus pe vânat frumusețile naturii.Ăștia suntem …De autorități nu mai zicem nimic că na… dacă lebedele au aterizat unde nu trebuie ,asta e…
E de inteles, i-a disparut sursa principala de hrana: brosaca falcoasa (peneleus aschisus) .La noi a fost eradicata aceasta specie dar mai poate fi gasita prin canalizarile din metropolele din benelux, E tot spcie rara.
Pai hotarati-va … au salvat o specie sau un exemplar ???
Daca au salvat un amarat de vultur inu inseamna ca au salvat o specie.
Aaaa … pardon, am uitat un lucru esential, da mai bine la astia iubitori de animale daca scrieti ca au salvat o specie intreaga.
-
Deci nu fost salvata ‘o specie rara ” ci a fost salvata “O specie rară de vultur”!! Deciiiii…….?????