ARAD. Academia de Advocacy, în colaborare cu Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad, a organizat, miercuri la orele amiezii, conferinţa cu tema „Ce şanse reale avem să influenţăm politicile publice?”, din cadrul proiectului „Partener Activ şi Implicat”.
În calitate de gazdă, prof. univ. Anca Hermenean, prorector al U.V.V.G. pentru relaţii internaţionale, proiecte europene, granturi, a avut cuvântul de deschidere.
Preşedintele Academiei de Advocacy, Radu Nicosevici, a prezentat perspectivele pe care Academia de Advocacy şi proiectul „Partener Activ şi Implicat” le propun mediului academic şi nu numai. „Atâta timp cât politicienii nu sunt traşi de mânecă, nu sunt traşi la răspundere, cât nu le prezentăm propunerile, avem o problemă” – a arătat acesta – precizând că a fost „creat un grup de oameni, lideri la nivelul societăţii civile, care chiar ştiu ce au de făcut”. Este vorba de cei 800 de absolvenţi (din toată ţara), care au devenit specialişti în activitatea de lobby („Am reuşit să creăm o reţea la nivel naţional”). Şi chiar trei dintre aceştia au împărtăşit participanţilor din experinenţa acumulată. „Este acum şi o gripă în politicile publice produsă de virusul atotştiutorului. Dar există un tratament”, spunea optimist Mihnea Iuga.
A urmat prezentarea platformei publice, coordonatorul acesteia, Mircea Mitruţiu, precizând că aceasta „găzduieşte şi biblioteca virtuală a Academiei de Advocacy, care asigură acces on-line la peste 1200 de resurse (cărţi, publicaţii, studii) specializate în lobby, advocacy, comunicare, negociere, leadership, politici publice…”
Conferinţa s-a încheiat cu o sesiune de întrebări.
„E nevoie de lobby-şti profesionişti care să influenţeze decidentul politic” (Radu Nicosevici)
Citiți principiile noastre de moderare aici!