ARAD. Exista pericolul ca focul să se extindă la casele învecinate, însă echipajele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad au reușit limitarea flăcărilor. Incendiul a pornit, arată primele cercetări, de la un scurtcircuit electric produs la un utilaj ce prezenta defecțiuni. Utilajul a fost lăsat sub tensiune, spun pompierii.
“Aseară în jurul orei 23.00, Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit pentru stingerea unui incendiu pe strada Renașterii. Deși inițial pe serviciul unic 112 s-a anunțat un incendiu de deșeuri – cauciucuri – în momentul sosirii primului echipaj de intervenție ardea violent și generalizat o vulcanizare în interiorul halei în care se găseau cauciucuri, utilajele, uleiuri si alte bunuri. Pentru că exista posibilitatea de propagare la clădirea de birouri, casele învecinate si depozitul de cauciucuri din curte, a fost solicitat în sprijin încă un echipaj de stingere. După aproximativ 30 de minute incendiul a fost localizat, nu s-a extins la construcțiile învecinate și nici la cauciucurile din curte. A fost stins după aproximativ două ore de intervenție. În incendiu au ars cauciucurile și utilajele din hala de vulcanizare.
Cauza probabilă a incendiului este scurtcircuit la un utilaj care prezența defecțiuni și a fost lăsat sub tensiune”, au informat reprezentanții ISU Arad.
VIDEO: ISU Arad
Trimite articolul
XIntreb , cum a fost aprobata desfasurarea unei activitati comerciale in imediata vecinatate unor cladiri care au ca scop locuirea . Cred ca DNA ar fi cazul sa treaca pe la primariei sa vada cum sunt acordate autorizatii pentru deschiderea a tot felul de activitati in imediata apropiere a locuintelor si fara a avea acordul vecinilor. In cazul mentionat in articol din care reiese ca au fost puse in pericol vecinatatile eu le recomand celor pagubiti sa ceara despagubiri in solidar de la angajatul primariei care a aprobat aceasta activitate in imediata apropiere a locuintelor. Un alt aspect este acela ca in general cei care au deschise activitati in vecinatatea locuitelor ei si familiile lor nu locuiesc in cladirea in care au activitati comerciale, oare de ce ? Sunt deranjati de zgomotul pe care il produc , a noxelor pe care le produc ,etc ? De asemenea recomand celor care locuiesc in imediata vecinatate a unei activitati comerciale ce se desfasoara intr-un imobil caruia I s-a schimbat destinatia de locuinta sau este o constructie noua care s-a realizat prin demolarea unui imobil care a avut ca scop locuirea si nu activitati comerciale sa ceara efectuarea unei evaluari de catre o firma imobiliara pentru a vedea in ce masura i-a fost afectata valoarea imobilului prin existenta in vecinatate a unei activitati comerciale aprobate de primarie si ceara in instanta plata diferentei de valoare de catre primarie ! Prin intermediul dumneavoastra intreb primaria Arad cum poate da un termen de 6 luni respectiv din 01.10.201 pana la 01.03.2022 avand ca scop _modificare goluri la fatada casei_Legea 61 din 1991 prevede ca ore de liniste intervalul orar 13 – 14 si 22 – 06 , in rest pot sa bubuie rotopercutoarele, avand in vedere ca lucrez si de noapte ce variante de odihna imi sugerati avand in vedere ca in conformitate cu legea in perioada cat lucrez de noapte am dreptul la doar una ora de odihna dupa turele de noapte respective in intervalul orar 13 – 14 si aceasta cu acordul primariei se va intinde pe o perioada de 6 luni. Astept o sugestie de la dumneavoastra cu privire la modul cum ma voi odihni in cele 6 luni la adresa de mail din comentariu, Mentionez ca si in aceasta situatie beneficiarul acestei autorizati nu a locuit niciodata in acest imobil, fiind folosit pentru tot felul de inchirieri, de fapt aceste modificari ale fatadei imobilului este inchirierea pentru activitati comerciale