ARAD. Și până la urmă din ce să achite un om fără adăpost o amendă? Sau cu ce îl „incomodează” un dosar penal pentru furt sau distrugere? Cu un dosar penal pentru distrugere s-a ales, luni seara, un bărbat, om al străzii, după ce, sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise fiind, a spart geamul unui magazin alimentar din zona Gării CFR Arad. În afară de un dosar penal, împotriva scandalagiului nu a putut fi luată altă măsură. Nici măcar nu a putut fi dus la adăpostul de noapte pentru că una dintre condițiile pentru a fi primit acolo este aceea de a nu fi sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. Așa că bărbatul a rămas în continuare pe străzi, deși prezintă pericol social. În urmă cu câteva săptămâni, un alt om al străzii a cauzat un incident în centrul orașului. Tânărul și-a aruncat rucsacul pe partea carosabilă, bagajul căzând pe parbrizul unui taximetru, distrugându-l. A fost nevoie ca polițiștii locali să-l pună la pământ și să-l încătușeze pe bărbat pentru ca acesta să se liniștească. Așadar, ce e de făcut cu oamenii străzii în Arad? Inspectoratul de Poliție Județean Arad spune că se fac acțiuni ce vizează cerșetoria, că polițiștii de proximitate acționează cu precădere în zona Boul Roșu, strada Mețianu, Piața Mihai Viteazul și în zona centrală. Totodată, în itinerariul de patrulare a polițiștilor de la siguranță publică sunt incluse obligatoriu zonele de mai sunt. Și cam atât.
Jumătate din alte județe
Au fost, în trecut, acțiuni ale Poliției Locale Arad prin care oamenii fără adăpost care nu erau din Arad au fost trimiși în județele de domiciliu, însă au revenit repede pe străzile orașului nostru. Iar numărul lor pare să fie în continuă creștere, cel puțin potrivit statisticii Poliției Locale Arad. Jumătate din oamenii fără adăpost care cerșesc pe străzile orașului nostru sunt din alte județe. De unde vin? De ce vin la Arad? Și cum ajung acești oameni să cerșească pe străzi? Rămân întrebări fără un răspuns clar. Așa cum rămâne și întrebarea: Ce facem cu ei? Starea de urgență le-a permis autorităților locale să-i „adune” pe oamenii străzii, aceștia fiind ținuți într-o sală de sport din municipiu. A fost nevoie de pază la locație, bineînțeles, pentru ca aceștia să nu plece și să nu bântuie pe străzi în perioada stării de urgență. Atunci, au fost înregistrate 21 de persoane fără adăpost: 11 cu ultimul domiciliu în județ, 8 cu ultimul domiciliu în țară și doar două cu ultimul domiciliu înregistrat în municipiul Arad.
Trimite articolul
XProblema se rezolva simplu pt infracțiuni cu violenta distrugeri amenintari etc pușcărie și trimiși la închisori din zona lor.
Politia locala nu face nimic, ei se considera politisti rutieri noroc ca nu au drepturi si atributii de control al soferilor
De cand a inceput scoala e un delir ce galagie fac in fata la Consiliul judetean si Podgoria
Dar de bataie discreta nu ati auzit ? Inainte se practica acesta terapie si dadea rezultate spectaculoase.
-
Sa-i puna sa curete platformele de gunoi si marginile orasului inainte sa-i expedieze de unde au venit. Si ce e mai important, sa nu li se mai faca rezidenta in Arad sau buletin de Arad cu nici un motiv. Musiu prefectul, fost politai local necalificat, de ce nu impune eliberarea Aradului de golanime, de tigani si vinituri fara capatai? Si daca politistii locali sustin ca se ocupa de probleme de circulatie, de ce permit ca zi/noapte sa urle nestanjenite prin oras motoarele masinilor si motocicletelor cocalarilor ? De ce unii isi permit cu voia si protectia pol locale sa parcheze de-a curmezisul la colturile unor srazi foarte circulate si pe trotuare ?
Nu se va schimba nimic, Bibart e 0, Politia se ocupa de interesele lor si uite asa va fi inca 5 ani
-
Multi se fac politisti nu pentru ca au simtul ordinii si dreptatii, ci pentru salariiile bune si pt ca ies devreme la pensie. Altii vor sa se angajeze in politie pt ca le place sa terorizeze oameni,sa ii spioneze, sa ii tina in conditia de detinuti. Sau, de nu pot sa ajunga in sistem, frustratii si complexatii de ei, practica asta acasa, in familie. Aceia sunt psihopatii nedovediti, ce pana la urma ajung sa fie habotnicii raii din biserici si manastiri. Ei nu sunt interesati si habar n-au de religie, ii intereseaza doar sa-si terorizeze si spioneze aproapele si sa ii impuna tampeniile din capetele lor. Țăcăniți si complexati
amenda nu o platesc oamenii strazii ca nu au bani nu au domiciliu stabil nu au loc de munca etc asa ca nu au rost aceste procese verbale de contraventie
Mai bine sa fie pusi la munca in folosul comunitatii pe anumite perioade de timp desigur supravegheati.
Pai si daca nu platesc amenda, nu ajung sa faca munca in folosul comunitatii sau puscarie? Exista lege pentru aia! Poate nu tin minte politistii cine e cine, caz in care nu inteleg de ce mai exista politie daca nu ii poate identifica pe cei care au amenzi si nu le-au platit.
-
MUNCA IN FOLOSUL COMUNITATII
-
Munca în folosul comunității o stabilește judecătorul, polițistul poate doar sa îl amendeze
-
Unule, atunci cui foloseste ca in Arad este politie Nu mai bine o desfiinteaza ? Ca am ajuns sa fim invadati de tiganime si golanime din judetele din sud Vad ca in alte orase e ordine si nu-s vagabonzi si batalioane de cocalari de toate culorile.
-
te-a violat careva din sud , de esti asa obsedat de cei din sud?? alta explicatie nu vad
-
-
Cum sa nu ai ce sa le faci?Puscarie,munca in folosul comunitatii.Aradul asta a ajuns sat fara caini.
Trebuie găsiți interlopii (chiar și cei cu gulere albe) care au ”grijă” de acești oameni ai străzii și duși la zdup sau puși la muncă în folosul comunității în văzul tuturor.
-
Asa e Mokofanu, astia sunt cohorta unor interlopi , exact cum spui
Amenzile nu au nici un rost ca nu au cum sa le plateasca.
Cea mai buna rezolvare e MUNCA IN FOLOSUL COMUNITATII.
Exista posibilitatea luarii unei duble si identice hotarari de catre CLM impreuna cu CJA impotriva vagabondajului, cersetoriei, actelor de vandalism, tulburarii ordinii publice, imprastierii de gunoaie in oras. Dar NU SE VREA . Si ne intrebam de ce nu se vrea ceva ce se putea face de ani de zile ? De cand au aparut in Arad si si-si faceau tabara pe lunca pe sub podul de la Subcetate si catre Sanicolau, cetele de tigani cu masini de zalau si Salaj iar apoi au fost lasati sa se instaleze pe marului si prin Checheci.
Ce intelegeri ascunse au fost si intre cine si cine, ca sa fie lasati aradenii prada vagabonzilor si infractorilor de toate tipurile ?
De ce nici macar acum, cand nu se mai poate, vezi tinerii din politie stande ciopor la cafele si povesti iar doua colturi mai incolo cersetorii si vagabonzii treg de oameni sa dea leul ca sa fie lasti in pace si de nu o fac sunt injurati in gura mare de niste trantori jegosiu . Ocupate maxim, organele degusta cafeaua si sucul lsi ultima barfa
Nici pe ala cu cainele de la Banu Maracine nu-s in stare sa-l miste din locatie, nici pe tigancile de la Ziridava, nci pe cei de la Catedrala Podgoria . Vai de asa politie si de orasul acesta !