Contestaţia depusă de către o asociere de firme condusă de cei de la Polaris M Holding şi admisă de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor face ca licitaţia pentru atribuirea acordului-cadru pentru servicii de amenajarea şi întreţinerea zonelor verzi din municipiul Arad să fie reluată parțial. Aceştia au reclamat faptul că oferta declarată câştigătoare de către cei de la Primăria Municipiului Arad nu includea anumite cheltuieli obligatorii. În fapt, asocierea de firme declarată câştigătoare a omis să includă anumite costuri necesare – precum costul pentru nisip, argilă, pământ vegetal etc. necesare plantării anumitor flori sau arbuşti – cu scopul de a avea cea mai mică ofertă de preţ, acesta fiind de altfel criteriul de atribuire a acordului-cadru.
Decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor obligă Primăria Municipiului Arad să continue procedura de atribuire a acordului-cadru, prin reanalizarea ofertei declarate iniţial câştigătoare, respectiv declararea unui nou câştigător, în cazul în care oferta câştigătoare iniţial nu mai are preţul cel mai scăzut.
Acordul-cadru face referire la lotul II, obiectivul V, adică spaţiile verzi din Piaţa Sporturilor, Parcul Europa, Faleza III, zonele industriale Est, Vest, Sud, sensurile giratorii de la Expo, Antoni, Metro, Selgros, Zădăreni, Zona Industrială Est, Parcul Copiilor, Parcul Eminescu, zona Tribunalului, Palatului Cultural, Ştrandul Vechi, Şcoala Sportivă, Faleză II şi străzile din cvartalul străzilor Nikolaus Lenau-Tarafului-Clopotului-Vântului-Nucului-Frunzei-Flacăra. În total, este vorba despre o suprafaţă de peste 325 de mii de metri pătraţi, din care cea mai mare parte gazon – 264.000 metri pătraţi, alei – 52.000 metri pătraţi, gard viu – 4.800 metri pătraţi, trandafiri – 2.000 metri pătraţi şi alte flori – 1.700 metri pătraţi. Conform caietului de sarcini, acordul cadru va cuprinde contracte subsecvente ce vor avea ca obiect lucrări de tăiere la arbuşti, protecţie de iarnă, întreţinerea instalaţiilor de irigat, plantarea florilor sezoniere, dar şi întreţinerea spaţiilor verzi. JA-E.R.
O nouă evaluare
Așadar, după ce inițial declaraseră câștigătorul, cei de la Primăria Municipiului Arad trebuie să ducă la îndeplinire decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, adică să ia din nou toate ofertele depuse și să le evalueze. După ce vor relua această etapă, va fi anunțat și noul câștigător. Licitația a fost împărțită pe două loturi – primul câștigat de asocierea Rogera Prest com și Rogera SRL, iar al doilea – cel contestat.
Trimite articolul
XSi GCA pentru ce ia banii mai precis?
-
Sa frece manganul in cimitire printre morminti. Asa sef asa holoangari.
Nici nu apare firul ierbii ca o și taie.Rezultatul acestor taieri succesive e disparitia ierbii ce s a semanat si instalarea buruienilor .Exista o reglementare pt pajiști a nu se tăia pana la 1 iulie când iarba fructifica și se regenerează.singura.Oare n ar putea fi aplicat ceva similar și pt gazon?Altminteri e o priveliște trista după câteva tăieri instalarea buruienilor în locul ierbii de gazon.
primul câștigat de asocierea Rogera Prest com și Rogera SRL, ???????????????????????????nu e aceiasi firma?labareala
da aici este un comentariu care este bine intenționat arăta exact în ce este de întreținut la un parc cu iarba care servește decât pentru o relaxare a timpului celor care vin și trec între o plimbare și relaxare de a face un sport să vadă iarba aia înflorită nu pur și simplu tăiată nu nu nu merge așa În primul rând trebuie întreținut o curățenie după care tăiat iar tăiat dar curățenia aia întreținerea aia de la trebuie gândit pentru umflarea nu tăiată toată iarba 3 mai scurt pe unde sunt pup dar așa și după un timp te iartă pajiștea mă rog când a înflorit după ce am flori nu văd altă șansă cine băi fraților cum să strici o firmele astea care au deja cum curat au deja au pus ofertele păi strici toată afacerea asta care abia abia abia așa bea și a mai dat drumul de vreo doi ani să zic așa anul ăsta a fost între adevărul cu oameni peste tot la lucru și acum iar vii cu să scazi ofertele preț ele pe undeva e abia așa întreținut acestei situații cu oamenii ăștia și vă dați seama că sunt mai strângi oameni angajați pe ce să te bazezi pe doamne faceți ceva măcar oferiți celor care se ocupă de întreținerea spațiilor o masă caldă pentru că altfel nu de la cantina socială bineînțeles cu pe o sumă modică să zicem așa pe an se poate mai să strici atât și atâtea contracte care deja au fost semnate nu se poate așa ceva