Şedinţă animată ieri, la Consiliul Judeţean. Proiectele de buget pentru spitalele preluate de curând de administraţia judeţeană au reuşit să scoată Opoziţia din hibernare. Consilierii opoziţiei au votat fie „împotrivă”, fie s-au abţinut. Până la urmă, în marea grabă de a trece repede peste toate cele circa 30 de proiecte de hotărâre, s-a ajuns la un vot haotic, într-un amuzament general în Consiliu, Opoziţia ajungând să voteze împotriva alocării de fonduri Primăriei Vladimirescu (alături de alte 20 de primării din judeţ) pentru reabilitarea de drumuri.
Faptul a fost, desigur, „taxat” de preşedintele Coonsiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu, oficialul punctând care a fost proiectul împotriva căruia au votat consilierii Opoziţiei. Şedinţa de ieri a fost ieşită din comun din mai multe puncte de vedere. În primul rând, pentru că pe ordinea de zi au fost introduse suplimentar, în ultimul moment, nu mai puţin de 10 proiecte de hotărâre. Pe de altă parte, chiar la începutul şedinţei, au fost retrase de pe ordinea de zi alte şapte proiecte. Printre acestea, se regăsesc cel care vorbeşte de mutarea din sediul de pe Mucius Scaevola a Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Arad şi mai multe proiecte care vizează problema spitalelor din Arad.
Pe ordinea de zi au fost ieri câteva domenii care au generat nemulţumirea consilierilor Opoziţiei: bugetele propuse spre aprobare doar pentru trei luni la spitalele arădene, respectiv alocarea fondurilor de la bugetul de stat pentru lucrările de modernizare a drumurilor judeţene şi comunale. Cosmin Galu a dat startul discuţiilor, subliniind o serie de probleme de ordin legal legate de aprobarea unui buget pe trei luni, în condiţiile în care, potrivit legii, bugetul este anual. Totodată, Cosmin Galu a menţionat că există riscul de a se depăşi cheltuielile de personal, fapt care face CJA să „fie între două ilegalităţi”.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu, a informat Consiliul că s-a ajuns la situaţia de a aproba bugete pe trei luni, deoarece „CASA a dat un act adiţional pe trei luni”. Mai mult, a reamintit că în aprilie (după fuziunea spitalelor) se va semna un contract cu CASA pe o durată de doi ani. Bugetul pe trei luni al Spitalului Judeţean a fost aprobat, deşi s-au înregistrat patru abţineri şi un vot „împotrivă”.
„Cât o comună”
O altă nemulţumire a venit din partea lui Gheorghe Sabău, care a subliniat: „Nu mi se pare normal că 12 primării unde sunt primari PSD au primit mai puţin decât o comună”, referindu-se la distribuirea fondurilor de la bugetul de stat. Nicolae Ioţcu i-a amintit alesului faptul că multe dintre primăriile la care face referire au beneficiat chiar şi de investiţii de un milion de euro în infrastructură. Cosmin Galu a venit, atunci, cu propunerea ca „să avem un tabel cu sumele alocate şi cu motivele care au stat la baza deciziei. Ar fi fost mai transparent”. Cert este că s-au înregistrat 12 voturi „împotrivă”. Proiectul a fost, totuşi, aprobat.
Amuzament
La proiectul în care primăria Vladimirescu beneficia de o importantă sumă de bani la reabilitarea de drumuri, Opoziţia a votat tot „împotrivă”. Nicolae Ioţcu le-a atras atenţia consilierilor Opoziţiei cărui proiect s-au împotrivit, fapt care a provocat amuzament în consiliu. Oricum, proiectul fusese aprobat cu majoritate de voturi.
„12 primării unde sunt primari PSD au primit mai puţin decât o comună” – Gheorghe Sabău
JA-S.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!