Organizatorii festivalului au tras linie la finalul ediției aniversare de 25 de ani, prezentând statistica celor zece zile de sărbătoare teatrală. „La ediție aniversară e nevoie, poate, mai mult decât oricând, de cifre care pot ilustra amploarea și reușita evenimentului. A fost o ediție maraton, care s-a prelungit pe durata a 10 zile, în care s-au jucat 18 spectacole, iar pe cele două scene ale Teatrului Ioan Slavici au păşit, prin intermediul creaţiilor, peste 200 de artiști. George Mihăiță, Marcel Iureș, Rodica Mandache, Alexandru Dabija, Victor Ioan Frunză, Cristi Juncu, Răzvan Mazilu, Ada Milea, Florin Piersic Jr. sunt doar câţiva dintre ei”, spun cei de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.
Spectacole speciale
Cele zece zile au adus 12 spectacole în selecția oficială, două invitate din Ungaria și Serbia, trei spectacole-eveniment invitate în festival și un concert susţinut de Cári Tibor, alături de Carmen Păulescu, Mariana Radu, Vlad Colar, Szabo J. Attila, Borbély B. Emília, Magyari Etelka, Molnos András Csaba, Kiss Attila, la aniversarea celor 15 ani de la lansarea proiectului Muzica Teatrului.
Teatre și regizori…
Spectacolele au fost aduse de șapte companii teatrale din București, trei din țară și trei din străinătate, dar și de compania teatrului arădean, care a venit în fața publicului cu premiera spectacolului „Scufița verde”, în regia lui Ștefan Lupu. Alexandru Dabija, Victor Ioan Frunză, Cristi Juncu, Răzvan Mazilu, Alexandru Mâzgăreanu, Ștefan Lupu, Mihai Bendeac, Méhes László și Nikita Milivojević sunt cei care și-au pus semnăturile regizorale pe spectacolele prezentate publicului arădean în cele zece zile de festival.
Cu ajutorul voluntarilor
Cât despre numărul oamenilor, organizatorii au ținut să menționeze că în organizarea festivalului au fost implicați 41 de oameni, ajutați de 35 de voluntari. Desigur, nimic nu ar fi ieșit atât de bine fără cei aproximativ opt mii de spectatori ce au călcat pragurile celor două săli ale Teatrului Clasic, aducându-le artiștilor de pe scene mii de zâmbete, aplauze și bucurii.
Teatru de calitate
„Au fost 10 zile de sărbătoare în care publicul arădean a umplut sălile de spectacol bucurându-se de poveștile clasice spuse cu umor, pe un ton serios sau pe acorduri muzicale. A fost o ediție în care teatrul de calitate, performanța, dar și bucuriile oneste au fost cuvintele de ordine”, spun cei de la Teatru.
Trimite articolul
XDoar cu asa ocazie avem parte de ceva teatru de calitate.in rest..teatrul din arad..sub genunchiul broastei…in frunte cu nenorocitul si omniprezentul…Lovas!