ARAD. Opt zone pentru regenerare urbană. Cu bani de la Uniunea Europeană. Acesta este noul plan al Primăriei Arad, pentru care s-au pus deja bani deoparte. Se vizează amenajarea în întregime a unei zone, de la drumuri şi trotuare, la parcări, spaţii verzi şi locuri de joacă şi amplasarea de mobilier urban. În plus, se va încerca crearea unor perdele verzi.
Pentru moment, în bugetul din acest an al Municipiului Arad, s-au pus doar banii pentru realizarea documentaţiilor necesare demarării acestor proiecte, căci primarul susţine că realizarea lor efectivă se vrea îndeplinită pe bani europeni. „Avem deja documentaţia pentru ce vom face şi pregătim acum actele. Avem la bază registrul local al spaţiilor verzi, realizat pe o suprafaţă de 40% din oraş, avem plan urbanistic zonal pentru monumente protejate, studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice pentru pistele de biciclete şi studiul de trafic, deci ne putem apuca de treabă. Anul acesta finalizăm studiile pentru regenerarea urbană şi poate alocăm bani pentru proiectele tehnice, ca mai apoi, în 2014-2015, să obţinem banii necesari realizării acestei regenerări pe fonduri europene”, a declarat în cadrul conferinţei de presă Gheorghe Falcă.
Până în 2024
Edilul a mai precizat că Municipalitatea şi-a propus să finalizeze până în 2024 şi lucrările la „al doilea gen de infrastructură, infrastructura mică, în paralel cu noua etapă de ridicare a nivelului cultural şi de percepţie publică a Aradului”. Totul în condiţiile în care intervenţiile la infrastructura mare vor fi finalizate până în 2024. „Oricum peste 90% din infrastructura mare va fi finalizată până în 2014”, a mai fost de părere primarul.
Zonele supuse regenerării
Potrivit lui Gheorghe Falcă, cele opt zone care vor fi supuse pe viitor regenerării urbane sunt Alfa-Confecţii, Micălaca 100, Micălaca 300, Micălaca 500-700, Vlaicu-stânga. Vlaicu-dreapta, zona protejată I, zona protejată II.
Citiți principiile noastre de moderare aici!