Şedinţă ordinară astăzi, în ultima zi a lunii august. Consilierii sunt chemaţi de dimineaţă să aprobe o serie întreagă de proiecte care, cu o singură excepţie, deja prezentată de Jurnal arădean şi www.aradon.ro, nu ar trebui să ridice nici o problemă aleşilor. Pe primul loc la numărul de proiecte aflate pe masa de şedinţă se numără renunţarea la dreptul de preemţiune la achiziţionarea unor imobile istorice, iar pe locul doi sportul. Chiar primul proiect de pe ordinea de zi face referire la sport: cel privind aprobarea documentaţiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal (P.U.Z) şi a Regulamentului Local de Urbanism aferent (R.L.U) „Zonă de agrement şi complex sportiv Arad – extravilan, str. Câmpurilor FN”. Pe lista de vot a aleşilor se regăseşte şi proiectul privind aprobarea Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţie: „Complex sportiv zona Câmpul Liniştii”, dar şi cel privind aderarea Municipiului Arad la reţeaua „Oraşe Sănătoase”.
Ce mai au de bifat aleşii locali? Modificarea statului de funcţii al Serviciului public de interes local „Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad”, aprobarea participării Municipiului Arad, în calitate de partener, la proiectul „My European City”, aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru Modificarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii a obiectivului de investiţie „Reabilitare clădiri Unitatea Militară zona Gai” (subiect tratat deja de Jurnal arădean şi www.aradon.ro) , dar şi repartizarea unor locuinţe construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL).
O nemulţumire?
Un proiect care ar putea isca câteva nemulţumiri (fine – am spune noi) este cel privind repartizarea unui spaţiu cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, de pe Buvevardul Revoluţiei nr.74, ap.8, către Uniunea Naţională pentru Progresul României – Organizaţia Judeţeană Arad.
Executivul va supune votului aleşilor şi alipirea unor parcele de teren situate pe Bulevardul Revoluţiei nr. 77, şi dezlipirea unui imobil de pe strada Vişinului, şi subapartamentarea unui apartament de pe Dornei. Se vor mai aproba, cu siguranţă, indicatorii de performanţă pentru serviciul public de salubrizare pentru municipiul Arad, membru al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem integrat de gestionare a deşeurilor Judeţul Arad”, documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie pentru „Reamenajare cruce şi panou comemorativ”, „amenajarea intersecţiei semaforizate str. Andrei Şaguna cu str. Conduraşilor”, dar şi acordarea ajutorului cu titlu de subvenţii pentru acoperirea diferenţei de preţ şi tarif la energia termică livrată populaţiei către SC CET Hidrocarburi S.A.
Şi uşa trântită
Ultimul la vot este însă şi cel mai greu dintre proiectele de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din 31 august şi cel care ar putea isca, dacă nu discuţii, sigur temeri printre aleşi. Este vorba de proiectul privind încetarea contractului de management încheiat cu domnul dr. Alin Corneliu Văcean, manager al Filarmonicii de Stat Arad, dat fiind faptul că la evaluarea acceptată de toţi (cea de a doua) nu a reuşit să obţină nota 8, cea impusă în cadrul contractului de management semnat cu Primărie. Care sunt problemele în acest caz, cum s-a ajuns la această concluzie şi de ce, aţi putut citi deja în Jurnal arădean şi aradon. Luni veţi afla şi ce au decis aleşii pe acest subiect de război total.
Apartamente refuzate
Şapte proiecte de pe ordinea de zi îi îndeamnă pe aleşi să renunţe la dreptul de preemţiune cu privire la achiziţionarea unor imobile situat în Arad: mai exact două apartamente pe strada Ghiba Birta, unul pe Cicio Pop, altul pe Gheorghe Popa de Teiuş, două pe Episcopiei şi unul pe Vasile Milea.
Discursul primarului
Dacă ne e greu să anticipăm un scandal sau câteva probleme în şedinţa CLM din ultima zi a lunii august, sigur nu ne e greu să anticipăm faptul că în debutul şedinţei CLM, dacă va fi prezent, primarul Gheorghe Falcă va bifa o intervenţie pe mai multe teme.
Citiți principiile noastre de moderare aici!