SCOALA DE FORMARE IN MEDIERE MUGUR MITROI organizeaza cursuri de formare a mediatorilor, cursuri ce respecta programa Consiliului de Mediere si sunt ACREDITATE in conformitate cu legea 192/2006 privind medierea si profesia de mediator.
SCOALA DE FORMARE IN MEDIERE MUGUR MITROI este certificata de organizatii de referinta din domeniul ADR: Federal Mediation and Conciliation Service, Washington DC, S.U.A. si The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation Londra, Marea Britanie iar formatorii scolii au pregatire avansata in mediere.
http://www.fmmm.ro/home/-fondator.html
Formatorii FMMM au calificarea de mediator international (mediere diplomatica).
Mediatorii care parcurg cursul se pot autoriza atat in Europa cat si in SUA in baza competentelor dobandite cat si a certificarilor formatorilor FMMM.
Cursul are durata de 80 de ore se desfasoara pe parcursul a 2 saptamani.
Cursul se va tine in perioada mai – iunie in Arad iar locatia si perioada sustinerii cursului va fi confirmata cu cca 1 saptamana inainte de curs celor inscrisi pe site-ul nostru.
Cursantii primesc kitul de curs, cursul in format electronic, reviste de specialitate precum ci cate un exemplar din cartile:
– Ghidul mediatorului profesionist, Medierea facilitativa, Tehnica ascultarii active, autor Mugur Mitroi
– Mediere si conflict, Analiza conflictului – Sume de dispute, autor Mugur Mitroi
– Medierea, o perspectiva psihologica asupra solutionarii conflictului, autori Paul Randolph si Freddie Strasser
Costul cursului este 4400 lei, cu taxele de examen incluse, si se poate achita in rate pana la data examenului, conform contractului profesional care se completeaza la momentul inscrierii.
Examenul va fi organizat in maxim 1 saptamana dupa terminarea cursului.
Dupa terminarea cursului si autorizare formatorul va pune la dispozitie modele din toate documentele necesare desfasurarii activitatii unui birou de mediator.
Cursantii beneficiaza de promovare gratuita prin http://www.portalmediere.ro/ si revista Medierea Tehnica si Arta.
Tot prin intermediul Scolii de Formare in Mediere Mugur Mitroi aveti acces gratuit pentru informare si promovare la revista de specialitate “Medierea Tehnica si Arta”, revista bilingva care se distribuie in Europa, Statele Unite si Canada. http://www.mediereatehnicasiarta.ro/
Dupa terminarea cursului si promovarea examenului, va puteti depune cererea de autorizare la Consiliul de Mediere din Romania, in baza careia veti primi autorizatia de profesare si care o sa va inscrie in Tabloul Mediatorilor din Romania. Cu aceasta autorizatie, va inregistrati la administratia financiara, primiti un CIF si apoi puteti profesa.
Medierea este o modalitate amiabilă de soluţionare a conflictelor, intre 2 sau mai multe parti, cu ajutorul unei terte persoane specilizate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialitate.
Sedinta de informare privind medierea a devenit obligatorie incepand cu 15 februarie 2013, data de la care s-a instituit obligatia legala pentru parti ca, anterior declansarii unei actiuni in instanta, sa se prezinte la mediator in vederea informarii cu privire la posibilitatea solutionarii diferentelor pe calea medierii.
Astfel, toti justitiabilii care doresc sa inregistreze o actiune in instanta o sa fie nevoiti sa treaca inainte pe la mediator, unde o sa cunoasta avantajele acestui mod de solutionare a conflictelor si unde o sa incerce sa isi revolve conflictul pe cale amiabila, in timp foarte scurt si in deplina confidentialitate.
Poate fi mediator orice persoană care are studii superioare, indiferent de profesie si care are minim 3 ani de vechime in munca. Pentru a profesa ca mediator, Legea 192/2006 (privind medierea si profesia de mediator) solicită absolvirea unui curs de mediator acreditat de către Consiliul de mediere.
Informatii suplimentare si inscrieri la telefon: 0744.326.529 – 0729.954.119
sau pe email la adresa: mediator.bostan.alexandru@gmail.com
Inscrieri aici: http://fmmm.ro/calendar-cursuri/formular-inscriere.html
Citiți principiile noastre de moderare aici!