PĂULIȘ. Cei 76 de ani de la eroicele lupte în urma cărora eroii Detașamentului Păuliș au reușit să apere, în cel de-al Doilea Război Mondial, defileul Mureșului, suveranitatea și integritatea României în fața trupelor hortyste, de 10 ori mai numeroase și mai bine înarmate, vor fi marcați miercuri, 16 septembrie, printr-o serie de manifestări organizate de către Prefectura Județului Arad.
Programul manifestărilor
Ziua va debuta cu depuneri de coroane și jerbe de flori la bustul cpt. erou Ioan Fătu, în parcul cu același nume din localitatea Păuliș (9:30-9:45), urmate de un ceremonial religios cu depuneri de coroane și jerbe de flori la Cimitirul Eroilor din Radna, Lipova (10.00 – 10.30).
De la ora 11, la Biserica Ortodoxă din Păuliș se va oficia un parastas de pomenire a eroilor detașamentului Păuliș, iar de la ora 12.00 va avea loc ceremonialul religios şi militar cu prezentarea onorului şi depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor de la Păuliş. De la ora 12:00, manifestările vor continua la monument cu un ceremonial militar cu prezentarea onorului, intonarea imnului național al României, urmat de un ceremonial religios și de alocuţiuni despre semnificaţia evenimentului. Programul se încheie cu un moment artistic al elevilor din Păuliș și depunerea coroanelor de flori.
Trimite articolul
XCinste și respect eroilor patriei!!!
Aceștia au luptat pentru noi, urmașii lor. Tot pentru noi au luptat și cei cazuti la revoluție. Punem preț pe sângele lor participând la vot? Sau zicem că mulți în 2016 “mă p** pe el de vot?😟
Îmi doresc să avem înțelepciunea de pe urmă a românului și să ieșim la vot. Iar când nu ne convine, ieșim la proteste. Pentru binele nostru și al copiilor
-
Nu pot sa nu remarc faptul ca nici un roman pretins mare patriot nu a scris o fraza de cinstire a eroilor. la useristi si rezistenti nu aveam asteptari, dar de la votantii unui partid care clameaza ca nu isi vinde tara la straini si multinationale si care te injura cu orice ocazie cand esti in dezacord cu ei, aveam pretentii. Asa este iubirea de patrie mai nou?
Interesant, pana in 23 august cele doua armate erau aliate. Apoi, Romania, ca in alte cateva cazuri similare, cand a mirosit ca oportunitatile se afla dincolo, repede a trecut de partea cealalta. Intrebare retorica: daca intr-un meci de fotbal joci 89 de minute in echipa A, apoi in minutul 89 treci in echipa B, de fapt in care echipa ai jucat meciul?
-
Nu totul se poate compara cu un meci de fotbal. Viata este mai complicata, nu trebuie redusa la chestiuni atat de simple, chiar nu inteleg de ce ati incerca o asemenea comparatie simplista. Probabil asta va este nivelul de intelegere. In al Doilea Razboi Mondial, Romania a luat deciziile corecte. A sesizat oportunitatile, cum ati zis si dvs, si uite ca a reusit sa isi recapete Transilvania. Vad ca asta e ceea ce doare pe multi cei care comenteaza, poate e si cazul dvs…
-
Subscriu si eu la ce spui Iancule !!!
-
-
daca ai consuma timpul citind cartile de istorie, vei vedea ca Romania a fost constransa din ambele parti sa intre in lupta, pe langa rapturile teritorilae facute. In anul 1940 Germania si aliatii incercuise Romania iar Ungaria si Bulgaria asteptau cu ochii luciosi momentul pranzului dat de nemti. Ce era de facut? ambele tabere erau inamici. Bine, in fond, problemele erau lipsa dotarii armatei, dar nu pot recupera in 6 luni ce n-ai facut in 15 ani.
Cat despre inzestrarea armatei, Exact aceasi problema exista si azi. Noroc cu bazele americanilor si scutul anti racheta de la Deveselu. Si ne mai plangem ca suntem colonie… pai cum te numesti cand altii te apara si iti asigura mancarea si linistea??? Mai bine am deveni un stat american, parerea mea.
-
Subscriu asta!
-