SEBIŞ. A fost zi importantă, duminică, 14 martie, pentru Sindicatul Sanitas Arad: a avut loc cea de a IX-a Conferinţă de alegeri, eveniment care s-a desfăşurat la Sebiş. Cel mai emoţionant moment al întâlnirii sanitarilor arădeni l-a constituit retragerea din orice funcţie de conducere a Deliei Bonca – cea care timp de aproape 20 de ani a fost preşedinta Sanitas Arad, iar în ultimii patru ani a a avut funcţia de prim-vicepreşedinte al sindicatului. De-a lungul timpului, Delia Bonca s-a confundat cu sindicatul, implicându-se trup şi suflet în lupta pentru drepturile celor pe care i-a reprezentat, făcând auzite nemulţumirile şi revendicările sindicaliştilor acolo unde a trebuit, pentru a fi rezolvate. După o viaţă pe baricadele Sanitas, Delia Bonca s-a retras din orice funcţie aleasă în aplauzele colegilor, făcând loc noii echipe de conducere de la Arad.
În urma alegerilor de duminică, s-a stabilit că cei care vor conduce destinele Sanitas Arad în următorii patru ani sunt: Otinel Pavel Șandru – președinte, Liliana Negru – prim-vicepreședinte, Ana Loredana Pop, Rodica Jifcovici, Gabriela şi Eugenia Mocan – vicepreședinți şi Mihaela Alina Laza – secretar. „Dorim succes echipei proaspăt învestită cu încrederea delegaților prezenți și îi dorim multă sănătate doamnei Delia Bonca!” – a transmis Federaţia Sanitas din România.
Strategia
Potrivit preşedintelui ales Otinel Şandru, principalele puncte din strategia Sindicatului Sanitas Arad pe perioada 2021-2025 sunt: *menţinerea locurilor de muncă pentru membri; *negocierea şi încheierea contractelor colective de muncă în toate unităţile sanitare şi de asistenţă socială din judeţul Arad unde există membri Sanitas; *aplicarea şi garantarea clauzelor contractelor colective de muncă în toate unităţile sanitare şi de asistenţă socială din judeţul Arad unde există membri Sanitas; *promovarea unui sistem de salarizare specific sectorului sanitar şi asistenţei sociale raportat la importanţa reală a acestor sectoare, cu aplicarea tuturor sporurilor la salariul de încadrare; *adaptarea normativelor de personal din sectorul sanitar şi cel de asistenţă socială la normele Uniunii Europene; *reglementarea legislativă a externalizării serviciilor medicale din sectorul sanitar şi se asistenţă socială, în sensul reintroducerii avizului obligatoriu al sindicatelor; *acordarea de facilităţi reale pentru salariaţi, salariaţii pensionaţi din sectorul sanitar şi cel de asistenţă socială şi pentru membrii de familie ai acestora.
Trimite articolul
XA mâncat bine 4 ani și călătorit pe gratis cu randament zero, o poate face încă 4 ani 🙂 fără probleme!
-
Relax ! La fel este peste tot! Candidează doar între ei si singuri pe post!
Poza de grup distanțare p..a, masca p..a după care a urmat marele chef. Covorul mai poate aștepta numai fraierii trebuie sa respecte măsurile impuse de guvern la indicațiile specialiștilor sanitari. Numai bani vă interesează binele celor mulți bătrâni și bolnavi în altă viață. Sunteți toți niste jeguri umane sau cum spunea un bătrân trăim în țară hoților și curvelor. Sa vă ia aghiuță la el.
RUSINE SA VA FIE! SUNTETI ACEEASI CIREADA CA IN TRECUT, V-ATI VOTAT DOAR INTRE VOI LUATI BANI CU JAPCA DIN SALARILE ANGAJATILOR . EU DACA NU VREAU SA FIU MEMBRU DE SINDICAT DE CE TRAGETI BANI DIN SALARII……..??
-
Conform codului muncii, NU au dreptul daca nu sunteți de acord ! Si nici să cotizati administrației! Acolo sunt cazurile în care se pot retine sume FĂRĂ acordul salariatului!
Dupa psd-pnl, sindicatele sunt urmatoarele structuri cu organizare de tip mafiot.