Absolvent al Facultăţii de Litere a Universităţii Babeş -Bolyai din Cluj – Napoca, profesorul Ovidiu Cornea şi-a legat întreaga activitate profesională, nu de catedră, ci de Teatrul „Ioan Slavici” din Arad.
Ovidiu Cornea este recunoscut ca unul dintre cei mai longevivi directori, manageri ai acestui aşezământ cultural arădean.
A preluat conducerea Teatrului de Stat, în anul 1980, într-o perioada de mare avânt al „construirii societăţii româneşti multilateral dezvoltate”. A cunoscut şi aplicat „politica autofinanţării” în cultură, a fost martorul jocului actoricesc pe scene improvizate şi în săli reci şi improprii, a vizionărilor interne petrecute sub ochiul atent al nomenclaturii, dar şi a vremurilor de libertate. Şi-a încheiat activitatea managerială în anul 1999.
A indeplinit, apoi, funcţia de secretar literar al teatrului. S-a numărat printre iniţiatorii, organizatorii, cu atribuţii de director executiv, al prestigiosului Festival naţional de Teatru Clasic devenit internaţional.
În anul 1998 semnează, alături de prof. Lizica Mihuţ, volumul Teatrul Arădean – privire istorică, apărut la Editura Media Internaţional.
În anul 2000, alături de alţi oameni de cultură ai municipiului nostru, înfiinţează Fundaţia Art Classic – o fundaţie care venea în sprijinul financiar al spectacolelor de teatru.
Ovidiu Cornea este invitatul Bibliotecii Judeţene, ca protagonist al proiectului Personalităţi arădene, joi, 26 aprilie, ora 13.00, la sala Concordia.
Pro Urbe
Pentru contribuţia semnificativă la dezvoltarea teatrului arădean şi a consacrării acestuia în lume, Ovidiu Cornea este distins cu titlul Pro Urbe, în anul 1999.
JA.V.F.
Citiți principiile noastre de moderare aici!