ARAD. Unul din trei arădeni care ajung la UPU necesită internare, însă locurile în spital sunt deja ocupate spre capacitate maximă. Așa că pacienții care au nevoie de internare așteaptă la Urgențe până când un alt bolnav se externează.
150 de pacienți în UPU
Potrivit Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, în medie 150 de persoane care necesită îngrijiri medicale se prezintă zilnic în Unitatea Primire Urgențe. În urma evaluării medicale, efectuată de către medicii și asistentele din urgență, a analizelor și investigațiilor radiologice, ecografie, monitorizarea funcțiilor vitale, urmate de consulturile de specialitate – realizate de către medicii de gardă de pe secții, în medie, 50 de persoane, pe zi, necesită spitalizare pe diferite secții ale spitalului.
„Conform procedurilor în vigoare, fiecare persoană care se prezintă la Unitatea Primire Urgențe, trece inițial printr-un triaj epidemiologic efectuat de personalul medical din urgențe – în structura modulară din curtea spitalului”, explică reprezentanții Spitalului.
În zona „roșie”
Mai departe, pacienții care vin cu simptome specifice infectării cu virusul SARS CoV-2, după efectuarea triajului sunt direcționați în zona „roșie” a Unității Primire Urgențe. Aici, medicii efectuează investigațiile medicale generale precum și cele specifice simptomelor prezentate de pacient. Până la sosirea rezultatului testului RT-PCR pentru depistarea virusului SARS CoV-2, pacienții care necesită internare sunt transferați pe secțiile pentru suspecți iar în cazul în care, în acestea, nu sunt paturi disponibile rămân în UPU. După sosirea rezultatului, dacă acesta este pozitiv, pacienții sunt transferați în secțiile COVID-19, în funcție de locurile disponibile.
Internarea pe secții
„Sunt cazuri în care pacienții rămân în urgențe până a doua zi, deoarece așteptăm ca alți pacienți să se externeze pentru a-i putea interna pe ceilalți. Este greu atât pentru personalul medical care se confruntă cu un număr crescut de cazuri, dar și pentru pacienții care trebuie să rămână mai mult în urgențe. Facem apel la înțelegere atât din partea pacienților cât și a aparținătorilor și îi asigurăm că medicii fac tot ce le stă în putință pentru a salva viața fiecărei persoane care se prezintă la spital. Le mulțumesc medicilor și întregului personal din Unitatea Primire Urgențe care din luna martie depun eforturi deosebite pentru a face față numărului mare de pacienți ținând cont de faptul că o parte dintre ei trebuie să intre la pacienții suspecți de infectare iar cealaltă parte, investighează în regim de urgență pacienții care vin cu alte afecțiuni medicale”, a precizat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.
Trimite articolul
XOri sa CRAPE!
de ce nu spuneti pe slau? Sa CRAPE!
-
Sa CRAPE doamna MA-TA,domnul TaTA-TO,sora-ta,fiie-ta,prunku-to,si TOT neamul tau de SATANA de care ne-am SATURAT.Nu iti e RUSINEE???pana CAND tot esti SATANA intre noi???MOARTEEE BOULE,NESIMPORCULE,HANDIKAPATULE mintal…
Deci se prezinta in medie 150 de persoane pe zi la UPU din care 50 necesita spitalizare. Apostolii apocalipsei covid admonesteaza cetatenii suspiciosi sau nemultumiti de masurile idioate si ineficiente ca din cauza lor sunt asa de multe infectari ca si-au spus opinia iarvaltii i-au crezut, asta-i o speculatie. In schimb presiunea pe sistem reala e pusa de multi panicati(in cazul asta vreo 100 pe zi care nu i-au crezut pe suspiciosi ci pe alarmistii) care de frica “virulusui ucigas” (conform mediatizarii excesive) cum le curge nasul sau stranuta hop direct la UPU ca le-au spus ”specialistii” la TV ca e bai mare cu virusul asta si prezinta cifre cu multi morti si intubati la ATI(cu litere ingrosate) si apoi ne miram ca sunt medicii surmenati, se imbolnavesc de a stress si cei 50 care sunt realmente bolnavi stau la coada din cauza celorlalti 100 de panicati sau ipohndrii. De cei cu boli cronice sa nici nu mai vorbim. Cam astea sunt cele doua fete ale monedei.
Vedem da ca toti sint fara masca!