Primăria Municipiului Arad a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice licitația pentru semnarea unui acord cadru cu o durată de patru ani, cu un singur operator economic. Licitația urmărește găsirea unei firme care să se ocupe în perioada 2021-2024 de dezinsecția, dezinfecția și deratizarea municipiului Arad. În cadrul viitorului acord-cadru se va semna minim un contract subsecvent pe an, conform licitației. Valoarea minimă a unui contract subsecvent este de 279.447 de lei, astfel că valoarea minimă a acordului cadru este de 1.117.788 lei. Valoarea maximă a unui contract subsecvent, în schimb, este de 5.241.805 lei, astfel că valoarea întregului acord cadru ar putea ajunge până la 20.967.220 de lei. De menționat faptul că toate aceste sume sunt fără TVA.
Conform caietului de sarcini, vor fi aplicate tratamente insecticide împotriva țânțarilor (și) în subsoluri, holuri de intrare, coridoare de blocuri, adăposturi de animale și vegetația din vecinătatea locuințelor sau a unor habitate de dezvoltare a larvelor de țânțar. „Operatorul va aplica tratamentele în baza comenzii autorității contractante pe zonele verzi cu vegetație densă, parcuri, scuaruri, aliniamente stradale de spații verzi, malurile apelor, terenuri virane, terenuri degradate, terenuri cu destinație incertă aparținând domeniului privat sau public al municipiului, în interiorul unor clădiri în care își desfășoară activitatea structuri ale aparatului executiv, subsoluri, magazii, arhive ale primăriei”, se arată în caietul de sarcini al licitației. Teoretic, dezinsecția se va face atât primăvara, cât și vara și toamna.
În ceea ce privește dezinfecția, documentul citat indică faptul că aceasta se va face preventiv – cu scopul distrugerii eventualilor germeni patogeni sau condiționat patogeni care, în mod normal, constituie microbismul local și se dezvoltă, dar și de necesitate – pentru combaterea unor boli infecțioase sau parazitare din momentul înregistrării primelor cazuri de boală și până la lichidarea întregului focar. Deratizarea, în schimb, se va face în trei situații: preventivă – prin împiedicarea pătrunderii și stabilirii rozătoarelor în obiective; profilactică – prin îndepărtarea surselor de apă și hrană pentru rozătoare; defensivă – prin amplasarea de stații de intoxicare cu momeli toxice în locații bine definite sau prin amplasarea de momeli în galeriile existente și constatate pe teren. Conform documentului citat, deratizarea se va face de minimum două ori pe an.
Pentru a putea participa la licitație, operatorii economici trebuie să aibă o echipă formată din cel puțin 1 șef de echipă, 1 medic veterinar, 4 conducători auto și 8 operatori/agenți DDD (Dezinsecție-Dezinfecție-Deratizare) calificați și instruiți. Dotarea tehnică minim necesară este următoarea: 6 pulverizatoare, 3 atomizoare, 2 autoutilitare cu „instalație de producere ceață”, 4 autovehicule prevăzute „cu instalație ULV”.
Desemnarea câștigătorilor se va face luând în calcul trei factori: prețul propus – care va reprezenta 80% din punctajul final, vechimea utilajelor folosite pentru desfășurarea activităților – care va reprezenta 10% din punctajul final, respectiv vechimea mijloacelor de transport folosite pentru desfășurarea activităților – care va reprezenta tot 10%. Ofertele vor putea fi depuse pe SEAP până pe 17 februarie.
Trimite articolul
XSe gandeste careva de la primarie sa faca ceva sa reduca drastic numarul porumbeilor ce distrug cu cuiburi si gainat cladirile istorice si cele abia reparate ? Nu vad ei murdaria ce o produc pasarile inmultite in exces nu simt mirosul gainatului ce manjeste trotuarele si spatiul verde ? Se gandeste careva sa-i opreasca pe cei ce pe motiv ca hranesc porumbeii golesc pe trotuare si spatiul verde pungi mari cu boabe dar mai ales cu bucati de paine, contribuinde asa si la inmultirea sobolanilor ?
-
👍
Și , aș mai adauga, se mai ocupă cineva de casele (și alte construcții) , terenurile,canalele, autoturismele abandonate, PLINE DE GUNOAIE (care, al naibii, Politia Locală NU LE VEDE, dar vede sârmele de rufe și climele de pe cladiri !!!), gunoaie care sunt ADEVĂRATE CRESCĂTORII DE ȘOARECI și ȘOBOLANI !!! 🤔De asemenea se mai ocupă cineva de “JUNGLELE DE VERDEAȚĂ” din mijlocul orașului și, mai ales, din Cartiere, pt că, da, e frumos să existe “spații verzi”, dar NU LĂSATE CRESCUTE “de capul lor”, ci ÎNGRIJITE ȘI ÎNTREȚINUTE ???!!!
Pt că, de aia stăm ÎN ORAȘ și NU ÎN JUNGLĂ, ca să trăim civilizați și să gospodărim orașul !!! (aviz așa-zișilor “iubitori de verdeață”, carè PREFERĂ SĂ STEA LA ORAȘ – in loc să locuiască “în natură”- și vor BĂLĂRIILE “CÂT CASA” – numindu-le “zone verzi”, DAR O DATĂ NU-I VEZI SĂ PUNĂ MÂNA și SĂ LE ÎNYRETINĂ !!! 😬)
Iar aceste “jungle” sunt cele mai ideale “pepiniere” pt țânțari…Deci, da, 21 milione/4ani = aprox. 5 milioane lei/ an= aprox. 1 milion euro/an, sunt niște bani…, deloc puțini, dar ar fi acceptabil, DACĂ ȘI REZULTATELE AR FI PE MĂSUŔĂ… De vazut…! 🤔
-
Cum sa nu se ocupe, in data de 01.01.2021 politia locala mi-a pus in geamul masinii aviz ca: masina este fara stapan. Am si verificare si asigurare pe ea, insa, datorita pandemiei sotia mea nu a mai folosit-o frecvent, a cam ramas neingrijita (nespalata), la asta se mai adauga si faptul ca nu este o masina noua si vechimea isi cam spune cuvantul prin exfolierea vopselei. Dar acest lucru nu semnifica ca nu are taxele platite, inclusiv impozitul!
-
Hellooooo !!!!! Bibiiiiiiii! Dar, calitatea substantelor utilizate, de ce nu este un criteriu important in deciderea castigatorului licitatiei ? De ce conteaza pretul propus, 80 % ????? nu intotdeauna pretul reflecta calitatea !!!!!!!!!!!!!!! de asta ati auzit vreodata ???? V-ati interesat cum se face atribuirea unei astfel de licitatii, de exemplu, la Oradea ?????? ca e aici aproape ???? sau cum se face la Wiena ? sau la Graz ? sau la Innsbruck ???? Veniti cu exemple concrete si spuneti-le public, nu ne luati de prosti, sunteti obligati sa ni le spuneti !!!! pentru ca, cu banii nostrii il platiti pe castigatorul licitatiei !!!
-
Tot firma de casa si rudeniile lui Falca ,cea cu otravirea de la liceul german!
-
clar !!!! dar crezi ca vreo firma serioasa din Romania, sau Austria, sau Germania, sau Elvetia, crezi ca se baga la asa ceva ???? si daca se baga, iti garantez ca va fi descalificata pentru ca nu are ” basca “.
-
-
Azi-vara lumea teklefona la ziar, la primarie, la DSP zadarnic cerand starpirea tigrului de artar, iar ei planteaza alti artari sa aiba unde se prasi insectele acelea extrem de agresive, ce pisca groaznic
-
Firma de casă falkăkată, care trebuie să -câștige -licitația, se încadrează , iar în privinșa substanțelor nu trebuie să ne băgam noi, nu contează ce folosesc. APĂ DE PLOAIE. Știți cum ziceau bătrânii, oricât ai uda, nu-i nimic ca apa de ploaie….așa kă….
IN ATENTIA AUTORITATILOR LOCALE !!! Rog sa va aplecati asupra acestor aspecte foarte importante:
https://ro.ahealthportal.me/83971-pigeon-borne-diseases-symptoms-and-what-to-do
https://ro.blabto.com/5407-birds-disease-what-can-you-get-from-pigeons.html
https://ro.ahealthportal.me/83971-pigeon-borne-diseases-symptoms-and-what-to-do
SCAPATI-NE DE ATATIA PORUMBEI,SUNT UN PERICOL PENTRU OAMENI !!