ARAD. Mult mai puține furturi, pe străzi, în Arad! Bilanțul Inspectoratului de Poliție Județean Arad pe primele șase luni ale acestui an indică faptul că furturile au scăzut cu aproape 50 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut. Așa cum am precizat într-un material anterior – publicat în timpul stării de urgență – privitor la aceste infracțiuni, trendul s-a menținut: în Arad a scăzut numărul furturilor aproape la jumătate. Deși se preconiza o creștere a infracționalității având în vedere afluxul mare de cetățeni români intrat în țară în lunile martie, aprilie și mai, fenomenul fie a fost ținut în frâu, fie s-a exagerat amploarea acestuia.
Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Arad, infracțiunile de furt – 133 la număr – care au avut loc în primul semestru, reprezintă 79 la sută din totalul infracțiunilor stradale sesizate la nivelul județului Arad. Față de aceeași perioadă a anului trecut, când s-au comis 263 de furturi stradale, Poliția anunță că se înregistrează o scădere cu 130 de fapte – adică o scădere de 49 la sută!
98 de furturi stradale din cele 133 câte au avut loc în acest an, s-au petrecut pe timp de noapte, restul având loc ziua, în timp ce în cazul a 6 asemenea infracțiuni a fost vorba despre prinderi în flagrant.
În total, în primul semestru al acestui an, au fost comise 168 de infracțiuni stradale, cu 42 la sută mai puțin față de perioada similară a anului trecut, anunță bilanțul IPJ Arad.
Majoritatea acestor infracțiuni stradale sunt în competența inspectoratului – 139 la număr -, 24 au revenit spre soluționare Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, iar 5 sunt în sarcina Serviciului Județean Transporturi Arad.
Bilanțul Poliției Arad indică și faptul că, în cadrul acțiunilor pe care polițiștii le-au desfășurat – 597 la număr -, au descoperit 513 infracțiuni, dintre care 376 în flagrant. Totodată, în urma acestor activități, oamenii legii au descoperit 121 de minori lipsiți de supraveghere. Dintre aceștia 80 au fost predați familiilor, iar 41 centrelor de ocrotire a minorilor. Mai mult de atât, polițiștii au mai depistat și luat în evidență 70 de persoane fără adăpost, dintre acestea 42 au fost sancționate contravențional, iar 14 au ajuns înapoi la familiile lor. Tot în primele șase luni ale acestui an, polițiștii arădeni au aplanat nu mai puțin de 1.148 de stări conflictuale, dintre acestea 661 intrafamiliale și 25 între grupuri de persoane, și au intervenit la 6.281 de evenimente, 5.785 dintre acestea fiind sesizate la numărul unic de urgență 112. În ceea ce privește timpul de reacție, la 79,72 la sută dintre evenimentele sesizate la 112, oamenii legii au ajuns până în 10 minute; 13,23 la sută între 10 și 15 minute; 5,08 la sută între 15 și 20 de minute și 1,97 la sută peste 20 de minute. În peste 530 de cazuri, sesizările nu s-au confirmat.
Trimite articolul
XPandemia i-a speriat, pe dracu…!!!
Excesul de forte de ordine pt controlul respectarii regulilor de distantare ( oare, de ce nu exista ACEEASI DESFASURARE de forte de ordine si in perioadele normale, fara pandemie, PT STARPIREA INFRACTIONALITATII?!), plus reducerea aglomerarilor si a plecarii de la domiciliu a cetatenilor, FAC MULT MAI DIFICILE si mai rare conditiile pt generarea infractiunilor!
De aia s-au redus, nu de frica pandemiei, cum lasati voi sa se inteleaga…!
-
Corect… dar ne place sa ne laudam nu sa vedem cauza reala… vreau sa-i vad cand revenim la normalitate ca plin este de tiganei in oras dornici de munca.
-
Just !
Nu cred
Cred ca sunt si multe cazuri nereclamate si alea nu sunt cunoscute
Ma intreb pt ce sa reclami un furt din poseta sau din buzunare cand autorul nu e prins de ani de zile? ca sa bati la portile politiei pt declaratii? Pe multa lume am auzit ca e de aceeasi pare si care prefera sa isi refaca actele furate si cu asta basta
Eu am fost victima unui asemenea furt in ultimii 5 ani de doua ori , unul fiind chiar in cadrul unui cabinet medical unde a intrat un hot ziua in amiaza mare, in sala de asteptare fiind lume destula
am reclamat scris si? Nimic… Am ramas fara acte bani etc Nu mai zic ca agentul trimis de la IPJ a venit dup o oră cand toti martorii au plecat de acolo.
Si atunci pt ce sa mai reclami? Lipsa camerelor de suraveghere si a prezentei organelor de ordine pe asfalt atat ziua cat si noaptea isi spune cuvantul. Vorbim de PREVENIRE ca sa fiu mai concret. si nu despre depistare care e aproape imposibila in cazul unor furturi din tramvai sau in locuri aglomerate etc ca de ex, piete targuri spectacole etc
De ce inainte de dec 89 erau patrule ziua si noaptea in cartiere, veneai sau mergeai la schimbul II fara frica de a fi talharit si acum nu se poate asa ceva ?
De ce au fost desfiintati sectoristii si agentii de ordine a caror prezenta in teren era benefică?
La unul din cazurile patite de mine am sunt la 112 am spus ce am patit si ca cei doi hoti au plecat de langa mine dar sunt aproape si pot fi gasiti.daca vine o patrula cu masina Raspunsul politistului de la 112 a fost Veniti la IPJ si depuneti reclamatie , Asta in timp ce , cei 2 hoti mergeau agale in fata mea pana cand au disparut din peisaj. Ce puteam face? Sa risc o altercatie cu ei ? Mai greu ! Asa ca… …..lasati-ne cu statistici…….ca nu ne ajuta cu nimic iesiti in strada domnilor si daca se poate per pedes nu asa in trecere la volanul unei masini…………si in care nu auziti nici macar daca striga ajutor vreun copil ce vine de la scoala sau un biet om mai in varsta talharit ca nu tot romanu de rand , are celular……… hai pa!