Platforma Pandemic Controler a fost lansată, joi, la Arad şi se intenţionează ca acest program sa fie extins şi în Hunedoara şi Caraş Severin, în cel mai scurt timp. Programul informatic, o concepţie sută la sută românească, ajută la managenemtul eficient al acestei boli, la eliminarea riscurilor prin diagnosticare greşită, dar şi la o prevenţie eficientă.
Experienţa medicului Virgil Musta în tratarea COVID a dus la crearea unei platforme extrem de eficiente în gestionarea acestei boli. Mai exact, sistemul oferă informaţii legate de stadiul bolii unui pacient, factorii de risc, dar şi schema de tratament. Situaţiile cu care medicii s-au confruntat până acum au făcut necesară căutarea unei soluţii care să facă mult mai eficientă lupta medicilor cu acest virus, încă prea puţin cunoscut.
Sistemul informatic ajută şi la limitarea supraaglomerării secţiilor ATI, prin tratamente eficiente de prevenţie a bolii, făcute cu ajutorul medicilor de familie. Cu ajutorul informaţiilor din această platformă, chiar şi medicii începători, fără experienţă în tratarea Covidului, pot manageria această boală fără riscul unor erori. Platforma, spune doctorul Musta, oferă suport şi pentru un eventual val 2 de îmbolnăviri cu COVID, dar este eficientă şi în cazul altor pandemii. Tocmai de aceea, DSP Arad încearcă implementarea acestui program informatic în vestul ţării.
FOTO: V.O.
Trimite articolul
XTelemedicina,totul e la un click distanta ,(poate mii de km.)Tratarea se face numai din butoane ecran tactil taste .
mustosu e interzis la noi pa tarla ca e orasu nostru
nu da orashu la din astia care ne minte noi navem virus
-
Doamna Florica din Vlaicu, chiar dacă eu consider că sunteți probabil o persoană înaintată în vârstă, permiteți-mi să corectez doar un pic postarea dumneavoastră: “mustăciosul” “are” “pe” “orașul” “orașul” “care ne mint” “n-avem”.
Analizând gramatica îmi cam dau seama de nivelul de cunoștințe așa că ia explicați-ne cum îi cu virusul ăsta că sigur aveți cunoștințe vaste în biochimie … aștept