Intenţia proprietarului terenului pe care se află strada Diogene de a-i taxa pe locuitorii care folosesc drumul nu a ţinut prea mult. După apariţia articolului pe acest subiect pe Aradon.ro, o parte dintre locuitori s-au organizat pentru a protesta în zilele următoare. Se pare că şi Primăria a avut discuţii cu proprietarul, iar acesta şi-a suspendat acţiunea.
De altfel, la adresa de mail publicată pe panoul cu taxe, unde s-ar fi putut solicita încheieera abonamentelor, Aradon.ro a transmis un mesaj, iar răspunsul primit este următorul: “În urma discuțiilor purtate pe parcursul zilei de vineri cu reprezentanți ai autorităților publice, care și-au exprimat voința pentru o soluționare a situației de fapt în favoarea cetățenilor de bună-credință afectați, am luat decizia sistării pe termen nedeterminat a demersurilor care i-ar implica pe locuitori”, se arată în mesaj, semnat cu numele Alexandru Paul Tatar.
Panoul cu taxe a fost schimbat cu unul decorat cu un curcubeu şi mesajul “Totul va fi bine”. Mulţi locuitori spun acum că proprietarul au ales momentul de a face vâlvă tocmai înainte de alegeri, pentru a primi un răspuns rapid şi favorabil din partea autorităţilor. “Probabil vor să le fie cumpărat trenul străzii de către Primăria Arad şi a pus puţină presiune”, crede o localnică.
Vă amintim că, zilele tercute, pe strada Diogene, din zona imobiliară Casarom, a fost instalat un panou prin care locuitorii blocurilor şi caselor erau anunţaţi că vor trebui să plătească o taxă lunară pentru a mai folosi respectivul drum. Sumele afişate sunt chiar mai mari decât chiria lunară pentru un apartament dintr-o zonă bună a oraşului. “Proprietate privată. Teren în curs de grăniţuire. Locatarii riverani interesaţi de abonamente de acces pot transmite solicitări la adresa de e-mail: acces.subcetate@gmail.com, menţionând tipul de locuinţă folosit (casă sau apartament), numărul de persoane şi numărul de autovehicule. Tarife standard: casă cu teren – 450 euro/lună, apartament 3 camere – 180 euro/lună, apartament 2 camere – 120 euro/lună. Tariful standard include accesul pentru 3 persoane şi un autovehicul” – era textul trecut pe panou.
Locuitorii cartierului dau vina pe Primăria Arad, care după finalizarea zonei Casarom şi falimentul dezvoltatorului nu a preluat infrastructura. Astfel, în procedura insolvenţei s-au vândut toate parcelele pe care le mai deţinea Casarom, inclusiv străzi, ele figurând în cartea funciară drept terenuri pentru construcţii. În acest fel, Diogene a devenit o stradă privată, iar proprietarul poate avea diverse pretenţii. Oamenii vor însă să oblige în instanţă Primăria să preia infrastructura prin expropriere, care ar fi singura posibilitate legală rămasă. Ei acuză administraţia locală că a asistat pasiv la vânzarea infrastructurii aprobată prin PUZ odată cu devoltarea zonei de locuinţe.
Reprezentanţii Primăriei Arad, chestionaţi vineri pe acest subiect, nu au răspuns Aradon.ro de ce nu a fost preluată infrastructura Casarom în toţi aceşti ani. Oficialii ne-au transmis că vor verifica situaţia infrastructurii şi a străzii Diogene şi ne vor răspunde ulterior.
Trimite articolul
XPaul esti o mizerie. Ii ceri taxa si soacrei care te-a scos din foame si te-a facut om?
-
Paul și mai cum? 🙂
-
Doar nu Paul T…. ginerele d.nei M.. de la a..f ?
-
Nu pot sa cred
-
Potrivit legendei, Diogene umbla uneori prin agora Atenei, în plină zi, cu o lampă în mână, „în căutarea unui om cinstit”.
Curcubeul, simbolul homesexualilor.
-
homofobule, curcubeul e simbolul diversitatii, nu al homosexualilor
-
Poate e usr-ist, de aia e cu CURcubeu…
Două dintre cele mai recognoscibile simboluri ale acestei comunități sunt triunghiul roz și steagul-curcubeu. Triunghiul roz, inițial folosit pentru persecuția homosexualilor în timpul Holocaustului, a fost reclamat de comunitatea LGBT, devenind după cel de-Al Doilea Război Mondial un simbol pozitiv al identității gay și al mișcării pentru drepturile homosexualilor. Steagul-curcubeu, folosit în trecut ca simbol al unității între toți oamenii,a fost adoptat de comunitatea LGBT ca simbol al mândriei și diversității comunității.
Două dintre cele mai recognoscibile simboluri ale acestei comunități sunt triunghiul roz și steagul-curcubeu. Triunghiul roz, inițial folosit pentru persecuția homosexualilor în timpul Holocaustului, a fost reclamat de comunitatea LGBT, devenind după cel de-Al Doilea Război Mondial un simbol pozitiv al identității gay și al mișcării pentru drepturile homosexualilor. Steagul-curcubeu, folosit în trecut ca simbol al unității între toți oamenii,a fost adoptat de comunitatea LGBT ca simbol al mândriei și diversității comunității.
Strada Diogene lume acord să fie Strada Elton John
John a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1994. S-a implicat intens în lupta contra SIDA începând cu sfârșitul anilor 1980 și a fost numit cavaler în 1998. S-a căsătorit cu David Furnish pe 21 decembrie 2005 și continuă să fie un apărător al comunității LGBT. În 2008, revista Billboard l-a numit cel mai de succes artist masculin din istorie in The Billboard Hot 100 Top All-Time Artists și pe locul trei la general (după The Beatles și Madonna).
-
Iar cand vor sparge asfaltul in dosul strazii va fi mai degraba o placere…
Intreb si eu pentru un prieten , acest Alexandru Paul Tatar. e managerul firmei AMIRANI DESIGN SRL , firma care daca ii studiezi putin istoricul de activitate se ridica unele semne de intrebare … de unde au aparut oare banii necesari pentru cumpararea unei asemenea suprafete de teren intravilan ?
-
Prietenul nu știe să scrie? Sau de ce întrebi pentru el?
CULMEA ACEA FIRMA ARE SEDIUL PE DIOGENE IN BL.4,SI SE OCUPA DE VANZARE HAINE DUPA COD CAEN.
https://specialarad.ro/afacerea-sau-tunul-casarom-partea-1-judecatorul/. Ce avem noi aici🤔
Doamne , nu pot sa cred , ce om , cum poti sa ii ceri soacrei taxa