Sărăcia lucie în oferta posturilor scoasă la concurs s-a dovedit a fi un belşug mult prea mare pentru concurenţi. Din cele 115 posturi titularizabile au fost ocupate doar 69, şi asta din pricina candidaţilor care nu au luat minim 7 la examenul de titularizare. Pe de altă parte au rămas 110 candidaţi care, deşi aveau cel puţin nota 7 nu au prins nici un post. Un aparent paradox explicabil prin faptul că au fost materii unde s-au obţinut note bune dar catedrele titularizabile au fost puţine şi, pe de altă parte au fost specializări unde notele au fost mici iar posturile au rămas libere.
Au mai fost şi profesori care au susţinut examenul, au luat chiar note bune, dar nu era nici un post titularizabil. Au mizat pe o notă mare pentru a avea prioritate la posturile netitularizabile. În topul celor cu cele mai mari note conduc detaşat educatoarele care au luat peste 73 de note între 9.4 şi 7.00, învăţătorii la egalitate cu profesorii de limba română, 23 de note peste 7, iar 21 de lucrări ale profesorilor de istorie şi 20 de profesori de sport au luat minimum admis, adică 7.00.
Posturile pentru aceste specializări au fost însă foarte puţine: 18 la educatori (din care o parte pentru minorităţi), unul singur pe limba română la învăţători şi unul pe limba maghiară, patru pentru catedrele de română, două la istorie şi patru la sport.
Catedre neocupate de titulari
La matematică au rămas neocupate 5 posturi, doar doi candidaţi obţinând minim7.00 iar la informatică ambele posturi scoase la concurs au rămas fără titulari. Aceeaşi situaţie şi la limba şi literatura franceză unde nici unul din cei 16 candidaţi nu au luat nota necesară pentru a se titulariza pe cele două posturi. Nici la arhitectură sau arta actorului nu au reuşit să ocupe posturile vacante. Ghinionistul cu noroc al acestui examen ar putea fi considerat singurul concurent de la zootehnie care nu a reuşit, într-o primă fază, să-şi ocupe postul, dar după contestaţii a luat un 7,4, suficient pentru a se titulariza.
Urmează suplinitorii
Posturile netitularizabile vor fi repartizate în şedinţe publice în perioada 26-29 iulie, la Colegiul Naţional „Moise Nicoară”. Luni
va avea loc şedinţa publică pentru repartizarea cadrelor didactice titulare care beneficiază de continuitate pentru detaşare la cerere şi a celor care solictă completări de catedră dau detaşare la cerere prin concurs. Completări de catedră între orele 10.00 – 10.30;
disciplinele arondate Centrului de examen nr. 2, între orele 10.30 – 12.00 iar disciplinele arondate Centrului de examen nr. 1, între orele 12.00-14.00. Următoarele trei zile (27, 28, 29 iulie) vor fi repartizaţi suplinitorii. Planificarea candidaţilor pe ore şi discipline va fi postată pe forumul I.Ş.J. Arad la adresa www.isjarad.ro/forum la subiectul MISCARE PERSONAL DIDACTIC.
JA-M.A.
Citiți principiile noastre de moderare aici!