Mult dezbătutul sistem de parcare din curtea Spitalului Judeţean, dar şi din lateralul instituţiei, din zona policlinicii, nu funcţionează nici acum. Aflat în teste încă de la începutul lunii iulie, sistemul nu a putut fi deocamdată calibrat, având diferite erori care îl fac tot nefuncţional. Teoretic, potrivit declaraţiilor managerului spitalului, Florina Ionescu, sistemul trebuia testat aproximativ o lună de zile. Au trecut deja două luni şi testele nu sunt finalizate, parcarea este în continuare un haos în curtea şi preajma Spitalului Judeţean Arad, iar, mai nou, aceste teste au început să „miroase” a ciubuc pentru agenţii de pază care lucrează în incinta unităţii medicale. Potrivit unui consilier judeţean, acesta a dat 10 lei unui astfel de agent, aflat la ieşirea din parcare, pentru ca portarul să ridice bariera, iar consilierul judeţean să poată ieşi cu maşina din parcare. Asta pentru că aparatul de taxare nu era suficient de vizibil, iar omul nu a ştiut cum poate părăsi altfel curtea instituţiei medicale.
Pe de altă parte, se pare că sistemul de parcare funcţionează şi nu prea. Teoretic, acest sistem inteligent ar trebui să citească automat numerele de înmatriculare a vehiculelor, să le „scoată” de la plată pe cele ale angajaţilor Spitalului Judeţean şi să stabilească perioada petrecută în parcare şi, implicit, tariful pe care trebuie să îl plătească pacienţii sau însoţitorii care ajung la unitatea medicală. Numai că sistemul dă rateuri şi nu citeşte prea bine numerele de înmatriculare ale autoturismelor. Un lucru perfect normal, susţine producătorul, acelaşi lucru întâmplându-se peste tot unde se implementează astfel de sisteme. Reprezentanţii aceluiaşi producător spun că tocmai de aceea perioada de testare trebuie să fie mai lungă, pentru a fi eliminate toate erorile.
Numai că perioada de testare nu a făcut prea multă lumină în parcarea Spitalului Judeţean. În prezent, arădenii care parchează aici pot să plătească taxa de parcare. Totuşi, dacă nu o plătesc, nu este absolut nicio problemă. Pentru că, aflându-se încă în teste, programul de parcare nu este implementat cu totul. Aşadar, „fraierii” plătesc, ceilalţi nu. Sau nu la aparatele de taxare. Pentru că, dacă este să ne luăm după păţania consilierului judeţean, o plată tot trebuie făcută. Poate nu la automatul de parcare, ci la gardianul care păzeşte bariera de la ieşirea din parcare, paznic ce îşi poate scoate o sumă „frumuşică” în fiecare zi, dacă impune propria taxă.
Reglat de soft
Potrivit directorului Spitalului Judeţean Arad, Florina Ionescu, „ciubucul” paznicilor va fi sistat în momentul în care sistemul de parcare va deveni funcţional în totalitate.
„Sistemul de acces și de parcare în incinta sediului central al spitalului se află în această perioadă în faza de test. Am prelungit această perioadă datorită faptului că, în prima lună de la punerea în funcțiune a sistemului, aproape zilnic au avut loc incidente care au dus la avarierea barierelor. Cu asemenea incidente ne confruntăm și în prezent. În această fază se eliberează tichet de parcare pentru vizitatori, pentru ca în perioada următoare să putem trece cât mai ușor la implementarea integrală a sistemului de parcare. Referitor la posibilitatea ca agenții de pază care își desfășoară activitatea la porțile de ieșire din unitate să ridice bariera vizitatorilor care nu achită tichetul, menționăm faptul că softul sistemului are o aplicație care permite recunoașterea autovehiculului pentru care nu s-a plătit parcare și, ulterior, interzicerea accesului în parcare. Instruirea și verificarea agenților de pază revine firmei cu care spitalul are încheiat contract pentru acest serviciu, iar dacă sunt depistați cu asemenea practici se vor supune măsurilor legale în vigoare. Până la această oră nu am avut sesizări referitoare la asemenea practici”, ne-a declarat Florina Ionescu.
Până când sistemul va deveni funcţional, însă, parcarea în curtea şi în zona spitalului rămâne în continuare o „junglă”, fapt de care ar putea profita din plin „oamenii cu telecomanda”, cei care stau la bariera de ieşire din parcare şi care îşi pot umple buzunarele zilnic de la arădenii care ajung, de voie, de nevoie, la Spitalul Judeţean Arad.
Trimite articolul
XPe langa faptul ca din salar iti iau pentru “sanatate” mai platesti si parcare cand ai probleme si ajungi pe la spital ??!
Mai bine ne-ati duce in lagare iar cand nu mai suntem de folos sa ne executati !!!
De ce Neapărat trebuie să aibă un Spital un portar sau un paznic,în nici o țară dezvoltată numai există așa ceva.
Dacă e să fure,ist fură cu tot cu paznicul.
de ce trebuia platita parcarea?
nu e omul destul de necajit ca e dus de rude la spital de unde nu stie cum si daca mai iese i se mai iau si bani de parcare Nu mi se pare corecta aceasta decizie a spitalului
-
In uk se plateste, e automat, am stat 3 ore am dat 5 lire, vrei nu vrei, nu ai de ales.
O minciuna cat casa , cum adica peste tot in lume aceste sisteme de parcare au nevoie de luni de zile pentru ,, calibrare ,, ?????????
Cand apari cu un produs pe piata se presupune ca sistemulve functional , nu in teste !!!
DE CE IN ALTE ȚĂRI acest gen de taxare functioneaza inca din prima zi , ca nu e ,, made in romanica ,, ?
Uite că în germania există portarii in spitale cele universitäre și chiar omenește se plătește peste tot parcarea 💋💋💋💋asta in țară care o spuneți cu tărie o țară civilizată a
Era de asteptat. La spital si la cimitir nu te duci de placere, ca nu sunt Disneyland. Si totusi in ambele cazuri esti obligat sa platesti o taxa pentru nimic: la spital ca sa parchezi, mai ales daca vii cu un bolnav in masina si trebuie sa-l lasi mai aproape si nu undeva pe Victoriei, iar la cimitir, ca sa poti intra cu masina inauntru. Doar bani cer astia, insa serviciile oferite pentru aceste taxe sunt inexistente.
Parcarea la spital nu ar trebui sa fie cu plată.
E minim de bun simt fata de cetățeni.
Domnii sunt foarte stricti sprr absurzi, am parcat in zona de langa iesirea 3 spre jackson si cand am intrat pe poarta erau nemultumiti ca de ce nu merg pe poarta 1?! Vorba aia si asa suntem necajiti ca suntem acolo, ne mai si iau la bani marunti… si 30 de lei pe ora, putin cam mult… am stat la urgente in miezul noptii si am platit 45 de lei 🙂
-
30 de lei pentru o ora ??? sa mi fwt una daca nu e maiscump ca in Austria !!! deci aproximativ 7 euro pt o ora ??? pffff !!!
astia nu sunt normali la cap !
Dar despre personalul medical care ciubucareste non-stop nimic…
la noi ori ce este posibil pt ca romanul tace . Tace la taieri de salarii tace la mariri de impozite si taxe tace la scumpiri de carburant tace la tot. Asa ca…..
Nu-i prost cine cere ci cel ce dă.
Mai bine chemi ambulanta sa iti duca apartinatorul la UPU, doar ca si aici e un risc sa nu ti-l duca cum am patit eu cand mi s-a spus sa -l duc la medicul de familie prima data si apoi vom vedea.
Vezi ce au facut cei de la salvare cu baiatul din Cotroceni batut de politisti si care a ajuns in coma gradul 6 la UPU Cei de pe salvare dupa ce l-au urcat in salvare au mai stat la o tigare doua inainte de a pleca spre UPU Asta am vazut si auzit aseara la TV Felicitari dlui Arafat care in mod normal ar trebui sa isi dea demisia de onoare in asemenea caz.
ar trebui tinuta chitanta apoi cei ce suntem asigurati sa ne deconteze casa de sanatate banii inapoi!
-
am cerut asa cum zici decontarea vizitei la un specialist dar am fost refuzat spunandu-mi ca ” a fost optiunea dvs sa mergeti la cabinet privat si sa asteptati la rand programarea la stat ”Daca stateam dupa asigurare si trimitere la stat faceam RMN peste 3-4 luni si apoi eventual o vizita la Pomenirea……………….
peste tot este pază si plată!!!! la spitale!!!, in orice tară civilizată, am vrut occident, așa este in occident…și mai ceva!!!! afară in occident vi iti lasi bolnavul la intrare in spital ii faci intrarea si l ai lasat acolo, nu intri cand vrei tu sa ii duci un iaurd!!!! are mancare in spital are automate de orice vrea, bolnavul , la noi!!! trebuie sa vina nonstop sa stea de vorba sa citeasca un ziar cu vizitatorii sa manance sa bea o cafea…asta in occident nu este!!!!! bolnavul vi si il iei cand trebuie sa mearga acasa!!!! daca mai merge pentru ca poate a fost grav bonav l ai dus in ultimul moment si atunci poate sa mearga in alta parte….
-
In ce spital si in ce tara nu ai voie sa ti vizitez cunostiinta , ruda internata in spital ? probabil daca e internata la contagiosi sau cine stie , la ,, glumeti ,, !!!
Am vost in vizite in spital si am fost la randu mi vizitat
Deci , termina cu aberatiile !!!
Își mai fac 2 salari din ciubuc pentru ca sefu lor care nu este niciodată îmbrăcat și el comunica cu Tg mures de unde e firma ,primește atenții de la toți care colectează !!!!
Noaptea dorm in mașini și barierele stau ridicate !!! Circulația e buna…și ei stau pe somn….ziua fac ciubuc și împart cu el și asta e de luni de zile de când a venit firma
-
Părerea mea este ca asa ai făcut tu adică ai dormit în mașină și ai luat bani pe parcare haide ca te ști tu foarte bine. Iar treaba șefului de obiectiv nu te privește acum îl vorbești de rău că este un om nota 10 și ca nu tia acceptat asa zise atenți stai liniștit ca are caracter și nu se compromite cu nimeni. Degeaba încerci sa îl emigrezi ca nu ai șanse asa dovedești doar caracterul murdar ce îl ai.
Inainte de dec 89 nu plateai nimic la spitale sau policlinici, totul era gratuit. Acum suntem in UE asa ca acum ne costa tratamentele medicale si medicamentele de ne uscam Taci ca=i ”bine„ Scapa cine poate cum zicea cineva .
M-am dus cu trimitere de asigurat la specialist M-a intrebat ce probleme am ce ma doare si mi-a luat tensiunea apoi a zis ca pana aici e gratis si de aici in colo ori ce testare cu vreun aparat ce era in cabinet ma costa ca astea nu sunt pe gratis adica pe asigurare La plecare am lasat acolo o gramada de bani.Deci nu a valorat mare lucru trimiterea de la medicul de familie . .
Domnule ziarist știu ca va faceți meseria dar totuși as dori sa va întreb după toate cele relatate despre paznicii de la Spitalul Județean Arad de ce nu ați dat nume prenume ziua și data în care paznicul a luat banii ptr parcare de ce sa i băgam în aceeași categorie și pe ceilalți chiar dacă se presupune ca a luat paznicul ceea ce nu cred. Se știe ca firma de paza nu este din Arad și de aceea se încearcă cu astfel de publicați dar din punctul meu de vedere angajații acestei firme chiar își fac treaba în comparație cu alte firme ce au fost în spital.
Cei de la paza chiar își fac datoria, nu aruncați cu pietre, parcarea este cu plata cel care vrea sa parcheze trebuie sa plătească. Consilierul județean trebuia sa plătească 5 lei și era ok. Atât ii parcarea pe o oră. Paznici spun ca sunt camere să caute și sa vadă când a fost și cine este paznicul. Dar cred ca nu este adevărat.
Buna seara ati cerut si un punct de vedere si firmei de paza .iar respectivului ce a vorbit la adresa sefului de obiectiv as dori sai zic urmatoarele .Si el a dormit in masina si a incercat sa dea atenti iar sefu om cu caracter la refuzat iar acest specimen sa gasit sa il demigreze pe acest om de nota 10.
Doresc sa știu cum se face fiscalitatea banilor fata de client a tuturor banilor dați pt.parcare din tot orașul. Adică eu cetățeanul cum pot sa deconteze prin firma acei bani pe care ii plătesc zilnic prin parcările Aradului ?
La bani va sta gandul domnilor manageri nu la imbunatatirea conditiilor de tratament al bolnavilor internati bravo ! frumos !