Dacă ședința ordinară a CLM nu s-a ținut la sfârșitul săptămânii trecute, la data stabilită inițial, e programată acum cea extraordinară. Marți, 14 august, consilierii sunt chemați să voteze, pe lângă cele nouă proiecte care ar fi trebuit votate în ordinară, alte șapte proiecte de hotărâre. E posibil ca unele proiecte de pe ordinea de zi să stârnească discuții aprinse în rândul consilierilor. Spre exemplu, aceștia nu s-ar putea pune de acord în ceea ce privește aprobarea studiului de fezabilitate „Relocare Parcul Copiilor“.
Parcul Copiilor, mai precis mutarea lui din actuala locație, a constituit unul din cele mai dezbătute subiecte din oraș încă din toamna trecută, când administrația a lansat ideea. Opoziția dar și societatea civilă au sărit și au criticat intenția municipalității de a „distruge” (cum s-au exprimat atunci reprezentanți ai partidelor politice din opoziție și ai societății civile) locul e joacă al celor mici, au vorbit chiar de unele „interese imobiliare” și s-au opus ideii Primăriei.
Imediat scandalul iscat, primarul Gheorghe Falcă a ținut să precizeze că este vorba de amenajarea a încă unui parc al copiilor în Micălaca și că Aradul va avea două parcuri cu facilităţi dedicate copiilor, în loc de unul. Ofertele pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind amenajarea Parcului Copiilor în continuarea Parcului Europa până în zona intersecţiei străzii Praporgescu cu Călimăneşti (cuprinsă în concursul de idei pentru reamenajarea Malului Mureşului) au fost depuse la sfârșitul lui martie. Acum, consilierii locali sunt chemaţi să aprobe studiul întocmit de firma Stacons, cea care a câştigat licitaţia. Opoziţia e însă şi acum sceptică, mulţi consilieri spunând că în timp, se va ajunge la desfiinţarea actualui parc.
Amenajarea, în cinci luni
Potrivit studiului, costurile estimative ale investiţiei se ridică la circa 8,5 milioane de lei. Provocarea Primăriei este amenajarea unui parc al copiilor cu toate facilităţile: alei, elemente de joacă, mobilier de parc, bazin pentru nisip, spaţii pentru desfăşurarea de spectacole pentru copii în aer liber, piste de biciclete, iluminat public, aranjamente florale. Administraţia vrea ca toate lucrările să fie efectuate în cel mult cinci luni.
Citiți principiile noastre de moderare aici!