S-a dat undă verde la lucrările de modernizare a Parcului Reconcilierii. Reprezentanții Municipalității au declarat că lucrările se vor întinde pe o perioadă de aproximativ șase luni. Adică în martie 2016, arădenii se vor putea plimba pe noile alei ale parcului, dar și pe cea de-a doua pietonală a municipiului. În acest moment, parcul arată dezolant, cu vegetație arsă de soare și prea puțini pomi la umbra cărora să te adăpostești, o fântână arteziană nefuncțională și murdară, mult pavaj și prea puțin spațiu verde. Anul viitor ni se promite însă cu totul altceva: arădenii se vor putea odihni și recrea așa cum se cuvine într-un parc veritabil. Pomi, gard viu, fântână arteziană funcțională, cișmea, pergole, pietonală, sunt câteva aspecte ce vor fi implementate pentru a înfrumuseța zona.
Șase luni de zile
Am contactat reprezentanții Primăriei pentru a afla mai multe detalii legate de aceste lucrări. „Am început lucrările pentru modernizarea și extinderea Parcului Reconcilierii. Acest proiect, de extindere a parcului, include și amenajarea celui de al doilea traseu pietonal din municipiu ce va pleca din Parcul Reconcilierii până la Turnul de Apă. Se vor face lucrări la sistemele de irigații cu aspersoare pentru zona vegetală, se va însămânța gazonul, se va reface și înlocui mobilerul urban. Vor fi plantați copaci și gard viu. Vor mai fi montate zece pergole, se va amenaja o fântână din pavaj cu jeturi de apă și va fi amplasată o cișmea de apă personalizată din piatră. Valoarea totală a investiției este de 1.870.208 lei. O parte din bani provin de la Guvern, iar restul sumei este acoperită din bugetul local”, au declarat reprezentanții Primăriei Municipiului Arad.
Șapte oferte la licitație
Licitația a fost lansată la începutul lunii ianuarie, 2014, când au fost depuse șapte oferte. Şi-au arătat interesul pentru această lucrare firme din: Oradea, Bucureşti, Arad, satul Murgeşti – judeţul Gorj, Timişoara sau Chişineu Criş. Contractul a fost atribuit asocierii dintre firmele arădene S.C. TCS&CT S.R.L. şi SC Grup Contera SRL. Acesta a fost semnat la începutul lunii octombrie 2014. Intenţia exprimată în proiect a fost de a face reparaţii, dar şi de a extinde zona parcului până la Turnul de Apă (monument istoric datând din 1890, înalt de 35 de metri). Pentru ce licitaseră arădenii: pentru realizarea unei alei pietonale între parc şi turn, completată de mobilier urban şi diverse decoraţiuni, de copaci şi gard viu. La toate acestea se propunea adăugarea unui mic părculeţ şi o fântână arteziană cu jeturi ţâşnind din pavaj.
Citiți principiile noastre de moderare aici!