ARAD. O problemă care abia acum și-a găsit soluția: tratarea părinților sau însoțitorilor infectați cu COVID și care au copiii internați, de asemenea, în secțiile de pediatrie. Ministerul Sănătății a decis că, așa cum era de altfel normal încă de la început, „unităţile sanitare cu paturi, care au în structură secţii sau compartimente cu profil pediatric, pot asigura asistenţa medicală pentru însoţitorii care sunt cazuri suspecte şi cazuri confirmate de COVID-19”.
În acest sens, Ministerul Sănătății a modificat Anexa nr. 1 si Anexa nr.2 la Ordinul ministrului sănătății nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competența. Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 875 din 13 septembrie 2021.
„În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului împreună cu şeful de secţie au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare, sau, într-o altă unitate sanitară”, mai explică autoritățile.
Situația din Arad
În cazul Aradului, Spitalul Clinic Județean de Urgență a decis încă de la început să trateze părinții împreună cu copiii.
„Am considerat că cea mai bună decizie este să tratăm pe aceeași secție și copiii și părinții sau însoțitorii lor. Avem disponibile 25 de locuri, inclusiv pentru însoțitori, iar – în cazul în care situația pandemică o va impune – avem posibilitatea să extindem capacitatea secției infecțioase COVID copii cu încă 20 de paturi”, a explicat Florina Ionescu, directorul Spitalului Județean Arad.
Trimite articolul
XDa vreau să te aducă aicea o discuție în care să pot să apreciezi că sunt multe cadre medicale care își fac datoria dar sunt multe în care la prima discuție nu dau impresia decât atât că așteaptă ceva și oare cine-o fi persoana aceea de unde să ceară ei câte 50 RON și aș Facebook ca să dea de înțeles din prima cam cat ar costa așa o vizită la pat o fată ce sfat spate cum ai stat de vorbă cu Popa de la biserică și spune-i că am atâta costă și tu dacă te gândești bine renunț la toată treaba și spui știi noi ne-am gândit altfel hai să devenim mai penticostali mergem în Germania și apoi venim și la tine pot să spun că mi-a lăsat o impresie extrem de greșit o impresie în care să te deprima și nu știi la ce reacție să te aștepți chiar din partea copilului tău chiar din partea unor oameni de acolo și chiar din partea acestor asistentă și care duc totul la un nivel în care medicii îi învață că nivelul de trai nu se ține cu pachete și cu mâncare dată unor copii bolnavi sau unor pacienți cum s-ar spune și acelora care știu despre ce vorbesc și știu că au o problemă și trebuie tratată deci și când am văzut asemenea abordări am rămas nu pot să zic de Ziad și NYT în sufletul meu că nu m-aș mira din cauză că am văzut mulți oameni care așteaptă marea cu sarea într-un loc în care să spunem așa timpul ajută să repună în făgașul ei normal sănătatea unui copil sau sănătatea unui om dar repet ceva ce m-a lăsat cu un gust amar și suntem destui săraci care mergem acolo dar să mergi cu copilul tău credeți mă și cu salam 2300 nu știu la ăla cu Emilia să fii sau de cine să-ți fie milă și să fii înțelegător când ție ți se impută la lucru orice greșeală mai ales că cuvinte puține mai avem ca să ne re formată la viața normală
-
Tu roman la tine????? lasa covidu ai probleme mai grave….