ARAD. Arhiepiscopia Aradului a făcut publică, la începutul acestei săptămâni, o nouă actualizare a parohiilor vacante din judeţul nostru. Cu o singură excepţie, acestea au o oarecare vechime de când au fost vacantate. Parohia Revetiş îşi caută preot încă din luna iulie a anului trecut, iar cea din Corbeşti din august 2020. Parohia Ţărmure a fost vacantată în luna aprilie a acestui an, în timp ce parohiile din Monoroştia şi Poienari se află în căutarea unui preot din mai 2021. Parohia Luncşoara a fost vacantată la începutul lunii iulie. Singura noutate din lista actualizată a Arhiepiscopiei o constituie Parohia Tălagiu din Protopopiatul Sebiş. Aceasta are biserică şi casă parohială, 290 de enoriaşi aşteptându-l pe preotul paroh.
Parohia Corbeşti (Protopopiatul Lipova) are biserică şi casă parohială şi numără 79 de enoriaşi (32 de familii). În aceeaşi zonă se află şi Parohia Monoroştia, cu filia Dumbrăviţa. Aceasta are biserică, dar nu dispune de casă parohială; din comunitatea ortodoxă a locului fac parte 200 de familii, cu 420 de credincioşi.
Alte patru parohii vacante sunt din Protopopiatul Sebiş. Parohia Revetiş are biserică, casă parohială şi 170 de enoriaşi. Parohia Ţărmure, cu filia Ioneşti, are biserică, nu şi casă parohială, numărul credincioşilor ortodocşi ridicându-se la 230. Parohia Poienari, cu filiile Tîrnaviţa şi Toheşti, are biserică, casă parohială şi 460 de oameni de păstorit. Parohiei Luncşoara, cu filiile Luncşoara de Sus şi Vojdogi, îi sunt arondate 100 de familii cu 290 de enoriaşi; şi aici, preotul paroh dispune de biserică şi casă parohială.
Pot opta pentru ocuparea celor şapte posturi de preot paroh fii duhovniceşti din cadrul Eparhiei Aradului, care întrunesc condiţiile statutare. Dosarele de candidare se depun la Centrul Eparhial (Sectorul Bisericesc) până la 11 octombrie 2021, orele 12.
Trimite articolul
XCINE-I PROST SĂ DEA 10 MII DE EUROI ȘPAGĂ LA ARHIEPISCOPIE PENTRU O PAROHIE IZOLATĂ, CU 15 ENORIAȘI BĂTRÂNI ȘI SĂRACI?
Practic, acesta se poate considera nu doar anunt de angajare si chiar unul de deschidere a licitatiei. Se stie ca trebuie sa vii cu niste zeci de mii de euro pentru a avea sperante la un asemenea loc. Deci sa inceapa licitatia. Cine da mai mult castiga si poate culege roadele apoi, pana la batranete.
La Bujac a fost concurs? Sau care au fost criteriile de numire? Se pare ca fratele Iacob, fie iertat, n-a murit, ci duhul lui inca bântuie pe ulițele episcopiei..numai el i a pus pe doctorii in telegie pe posturi de consilieri ca sa-i numească la oras..
-
Jana nu a murit Jana se transformă , tânărul de la Bujac nu este fiul eparhie și nu a făcut nici 1.000.000 de km (poate cu avionul) la fel cum s-a dat Gradiste , Catedrală sau cum se va da și Aradul Nou pruncului . E că pe moșie in BOR neamuri , pile și relații! Trist că de pierdut are Biserica însă la Judecata cea dreaptă vom da socoteală pentru via lui Hristos!
Până atunci stăm neputincioși in fata ilegalităților .
Noi comentam degeaba iar ei își fac numărul până într-o zi când vor da in primire…