Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad în parteneriat cu Universitatea de „Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului” Timişoara, Centrul de Cercetări Biologice al Academiei de Ştiinţe din Szeged (Ungaria), Centrul de Asistenţă şi Cooperare Euroregională Rurală Timişoara şi Centrul româno-german pentru pregătire regională şi îmbunătăţirea domeniului agriculturii Voiteg din Timişoara, au organizat, zilele trecute, la Hotel Club Senator, Timişoara, conferinţa finală la „Proiect de cercetare comun privind toleranţa la secetă a unor genotipuri de porumb cultivate în vest a României şi sud-est a Ungariei” . Proiectul a fost demarat în noiembrie 2009 şi se va finaliza în aprilie 2011, fiind implementat pe o perioadă de 18 luni prin programul de cooperare transfrontalieră România-Ungaria 2007-2013, având o valoare totală de 451.000 euro.
Universitatea de Vest „V.Goldiş” a fost reprezentată de către cadrele didactice implicate în acest proiect de la Facultatea de Ştiinţe ale Naturii. Activitatea de cercetare din cadrul acestui proiect a echipei de la „Facultatea de Ştiinţe ale Naturii” a constat în selecţia prin metode şi tehnici moderne in vitro a hibrizilor de porumb rezistenţi la aflatoxine, toxine cancerigene pentru om şi animale.
Tematica cu care echipa Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad s-a prezentat în cadrul conferinţei finale a proiectului a avut ca titlu: „Abordări biotehnologice privind selecţia in vitro a unor genotipuri de porumb rezistente la diferite concentraţii de aflatoxine” şi a fost susţinută de către asist. cerc. drd. Mirela Ardelean.
„Experimentele au fost făcute în laboratorul de Biotehnologii vegetale” (Mirela Ardelean)
JA-V.F.
Parteneriat cu Universitatea din Krems
Citiți principiile noastre de moderare aici!