ARAD. Acolo unde există iubire şi respect pentru sport, dorinţă de a dezvolta proiecte pentru atragerea tinerilor către mişcare, orice barieră poate fi depăşită, nimic nu este imposibil. Iar parteneriatul dintre Consiliul Judeţean şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal stă mărturia că se poate!
Sub genericul: Arad – 120 ani de fotbal în România, marţi, 19 februarie, a avut loc o conferinţă de presă cu participarea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Sergiu Bîlcea, consilierului judeţean Răzvan Cadar şi a preşedintelui AJF, Adrian Lucaci. Prilej cu care au fost prezentate acţiunile care vor avea loc anul acesta, sub motto-ul: Familie-Tradiţie-Valoare, în scopul popularizării acestui fenomen social, fotbalul, care uneşte oamenii şi dă suflet comunităţii.
„La trecutu-ţi mare, mare viitor!”
Pornind de la imaginea lui Iosif Petchovschi, cel mai reprezentativ fotbalist din istoria fotbalului arădean, prezent pe bannerul dedicat acestui proiect, şi trecând prin poezia lui Mihai Eminescu, preşedintele AJF Arad, Adrian Lucaci, şi-a expus intenţiile: „Suntem datori să asigurăm condiţii tinerilor pentru a-i atrage către sportul de masă. Dacă nu imprimi dragoste faţă de sport şi statul vrea să desfiinţeze orele de educaţie fizică şi sport din clasele primare, vom deveni o naţiune bolnavă. Cu sprijinul Consiliului Judeţean vom avea acţiuni în fiecare lună a acestui an, pornind de la un campionat al grădiniţelor şi terminând cu un campionat de old-boys. Nu vor lipsi din program campionatul străzilor, cel al cartierelor, al instituţiilor şi firmelor, Cupa satelor, Cupa Aradului şi Turneul Selecţionatelor. Responsabili de bunul mers al acţiunilor vor fi Andras Mako, vicepreşedinte AJF şi Ionel Iovescu, membru în Comitetul Executiv al AJF. Totul pentru că ne dorim, vorba poetului: La trecutu-ţi mare, mare viitor!”.
Să construim piramida
La rândul său, reprezentantul administraţiei locale, Sergiu Bîlcea, a ţinut să sublinieze implicarea AJF Arad la dezvoltarea sportului rege: „Mă uit la ce face AJF, la cât de implicată e în dezvoltarea sportului rege. E un exemplu pentru celelalte asociaţii judeţene pe ramură de sport. Împreună, încercăm să construim piramida în mod sănătos, de la bază şi nu de la vârf. Administraţia locală, aici incluzând şi Primăria, se alătură acestui proiect, calendarul manifestărilor urmând a fi definitivat în perioada următoare”.
Completat de Răzvan Cadar, în dubla sa calitate, de consilier şi preşedinte al CJ Arbitri: „Fotbalul face parte din identitatea Aradului şi vrem să onorăm acest lucru cum se cuvine. Vom continua să sprijinim echipele din fotbalul judeţean, atât la nivelul plăţii arbitrajelor, cât şi la cel al dotărilor cu echipament sportiv”.
Durerea lui Bîlcea
Chestionat în privinţa stadionului UTA, dar şi în privinţa bazelor sportive din municipiu dedicate fotbalului, Sergiu Bîlcea a spus: „Noul stadion UTA poate fi simbolul relansării fotbalului arădean. Aşteptăm şi noi, precum suporterii, finalizarea acestuia. Dar, să ştiţi, Aradul nu duce lipsă de infrastructură, ci la numărul de echipe. În afară de UTA, municipiul nu are echipă în primele patru ligi”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!