Colegiul Particular „Vasile Goldis” din Arad a fost gazda celei de-a VIII-a ediții a Târgului Firmelor de exercițiu sub genericul „Pas cu pas spre succes în afaceri”, eveniment la care au participat alături de firma de exercițiu a școlii organizatoare încă 19 firme de exerciţiu din cadrul colegiilor si liceelor tehnologice cu profil servicii din municipiul si judeţul Arad (Colegiul Economic Arad, Colegiul „Csiky Gergely” Arad, Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” Arad, Liceul Tehnologic de industrie alimentară Arad, Colegiul „Mihai Viteazul” Ineu, Liceul Tehnologic Chişineu Criş, Liceul „Sever Bocu” Lipova, Liceul Teoretic Sebis, Liceul Tehnologic Vinga) și din Timișoara (Colegiul Tehnic „Henri Coandă” și Liceul Teoretic Special „Iris”).
Au onorat acest eveniment cu prezența: Călin Bibarţ, primarul Aradului, conf. univ. dr. Vasile Pop, vicepreşedinte al Fundației Universitare „Vasile Goldiș” Arad, prof. ing. Vasile Borza, inspector școlar învățământ profesional și tehnic și prof. Camelia Moler, inspector școlar pentru educație permanentă și activități extrașcolare din partea Inspectoratului Şcolar Județean Arad, conf. univ. dr. Andrei Anghelina -prorector din partea Universității de Vest „Vasile Goldiş” Arad, Truță Alexandru, reprezentantul primăriei în Consiliul de administrație, Marcel Măinescu, prim-vicepreședinte al Patronatului Național Român-filiala Arad, dr. ing. Luminița Jurj din partea APM Arad, Pascu Mihai Sorin director PNLM Arad, comisar șef Halgatina Claudiu – IPJ Arad, directori de școli.
În cuvântul de deschidere, dna. director, prof. Claudia Tărniceriu a arătat cât de important este ca elevii să-si formeze și dezvolte, încă din liceu, o serie de competențe necesare în viață: „Firma de exercițiu reprezintă un model al unei firme reale prin care elevii își dezvoltă spiritul antreprenorial prin simularea proceselor dintr-o firma reală, începând de la înfiinţare, recrutare de personal, tranzacţii, promovare, ţinerea evidenţei contabile. Elevii se comportă ca șefi sau angajaţi, îşi educă și formează spiritul de întreprinzător, ei sunt oameni de afaceri pe o piață virtuală, iar acest târg este o recunoaştere a activităţii lor și a competențelor antreprenoriale dobândite”.
Cei prezenţi au vizitat și apreciat standurile firmelor de exerciţiu participante, iar elevii au demonstrat competențele antreprenoriale pe care şi le-au însușit, fiind evaluați și premiați pe mai multe secțiuni: amenajare stand, materiale promoţionale, ținută, comunicare-negociere și tranzacții.
Citiți principiile noastre de moderare aici!