Arad. Nu mai e niciun dubiu: patinoarul Municipalităţii situat în cartierul Subcetate nu e o investiţie rentabilă. Şi va fi greu de anticipat dacă aceasta va fi în viitor, ori când se va întâmpla acest fapt. Dacă nu luaţi de bună prima afirmaţie a noastră atunci venim cu agrumente: patinoarul Municipalităţii, deschis pe 15 decembrie 2013, e închis. Vremea de afară, prea caldă pentru această perioadă, a topit gheaţa de pe patinoar. În lipsa gheţii, patinoarul are porţile închise, căci la ce ar mai folosi fără activitatea de bază? Nu a rezistat, ca atare, nicio lună, cu porţile deschise, iar reprezentanţii Primăriei Arad nici nu pot anticipa când va fi redeschis. Pentru că vremea de afară nu ţine, din nou, cu patinoarul artificial al Primăriei Arad. Aşa cum nu a ţinut niciodată de când s-a deschis. Un factor care, în viziunea responsabililor patinoarului, a fost şi e decisiv în bunul mers al afacerii.
Doar 3.000 de arădeni au călcat pragul patinoarului în intervalul în care a fost deschis şi, dacă iarna nu va poposi în forţă prin Arad, acesta va fi şi bilanţul final al iernii 2013-2014 pentru patinoar. În cifre, acesta se traduce, potrivit informaţiilor primite de curând de la Primăria Arad, în ceva peste 33.000 de lei, încasări (din vânzarea de bilete şi închirierea de patine) în perioada menţionată.
Temperaturile ridicate de după Revelion au făcut ca patinoarul să nu mai fie atât de curtat, iar acum chiar să îşi închidă porţile, căci fără gheaţă treabă nu se face. În plus, în niciun an (de la momentul inaugurării) patinoarul nu a intrat printre preferinţele arădenilor. Lipsa mijloacelor publice de acces la patinoar, lipsa unor gherete învecinate care să servească băuturi calde şi gustări, dar mai ales lipsa unei maşini funcţionale de refăcut gheaţa (care potrivit ultimelor informaţii, a transformat patinoarul în dâmburi provocatoare de accidente), au îndepărtat şi aşa puţinii iubitori de patinaj din Arad.
Viitorul?
Nu mai rămâne de văzut decât care va fi decizia luată de mai marii Primăriei vis-a-vis de acest obiectiv, în condiţiile în care e clar: în acest moment şi în formula dată, patinoarul nu aduce câştiguri bugetare şi aduce prea puţine bucurii unui număr prea mic de arădeni.
Date despre patinoar
La momemtul inaugurării, patinoarul de 1.800 mp și de peste 1 milion de euro era etichetat ca unul dintre cele mai scumpe din ţară. De atunci a stat deschis maximum 2-3 luni pe an, din cauza cheltuielilor prea mari de întreținere şi a vremii nefavorbaile unei astfel de activităţi. Ce-i drept, tarifele parcticate la patinoar au rămas aceleaşi încă de la ianugurare: un bilet costă 9,5 lei/oră sau 11 lei/serie de 90 minute, iar închirierea de patine 5 lei/oră sau 6 lei/serie de 90 minute. Programul a rămas şi el identic: de luni până vineri între orele 12:00-21:30, iar sâmbătă şi duminică între orele 10:00-23:30.
CITESTE SI:
Patinoarul, intre profitabilitate si… singuratate
Citiți principiile noastre de moderare aici!