Prof. univ. dr. Delia Podea a subliniat că patru candidaţi care au obţinut burse postdoctorale sunt cadre didactice la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, iar patru de la Universităţi din ţară. „O parte dintre burse au o durată de 18 luni, şi anume cele care se referă la domeniul medicină, celelalte având o durată de 12 luni, deci un an de zile. Candidaţii care au participat la examen aparţin atât universităţii noastre, cât şi ai altor universităţi din ţară. Este important să precizăm că cei care au câştigat bursele postdoctorale pot beneficia de sume în cuantum de aproximativ 1.000 de euro/lună”.
Prof. univ. dr. Delia Podea a subliniat că proiectul constituie cadrul de organizare a unei şcoli de cercetare postdoctorală care să contribuie la susţinerea şi dezvoltarea resursei umane performante pentru activitatea de cercetare-dezvoltare-inovare (CDI). „Prin activităţile specifice de formare, îndrumare şi asistenţă financiară, proiectul îşi propune să participe la dezvoltarea cercetării ştiinţifice prin atingerea unor indicatori de performanţă, dintre care menţionăm: publicarea a minimum 165 de articole în reviste ISI Web of Science sau BDI/B+; prezentarea a minimum 200 de lucrări în cadrul unor conferinţe internaţionale şi naţionale de prestigiu; elaborarea a minimum 135 de rapoarte de cercetare, precum şi comunicări şi publicaţii cu caracter de popularizare a ştiinţei. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 3 ani: 1 aprilie 2010-31 martie 2013 şi are un buget de 14.864.102,20 lei, din care 14.552.479,06 lei reprezintă fonduri nerambursabile”, a precizat prof. univ. dr. Delia Podea.
Coordonatorul proiectul este Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, iar parteneri sunt:Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad; Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca; Universitatea de Vest din Timişoara; Università degli Studi di Genova din Italia; Academia Română – Filiala Iaşi; Institutul de Filologie Română ,,A. Philippide” Iaşi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!