ARAD. 937 de cazuri de consum fraudulos, dintre care 496 la gaze naturale şi 441 la energia electrică. Asta au descoperit, în primele zece luni ale anului, cei de la inspecţia energetică a Delgaz Grid, furnizor de gaze naturale şi de energie electrică. Cele 937 de fraude, depistate în toată ţara, au produs o pagubă totală de aproximativ zece milioane de lei.
„De cele mai multe ori, consumul fraudulos se realizează prin instalații clandestine, cu materiale de o calitate îndoielnică și, evident, fără nicio respectare a normelor de construcție a instalațiilor și de siguranță și sunt executate de așa-ziși <meseriași> ce nu au nicio calificare în domeniul energiei electrice sau al gazelor naturale. Orice astfel de instalație improvizată constituie o sursă de incendiu, electrocutare, explozie, intoxicație etc. Pentru un câștig nesemnificativ în raport cu consecințele posibile, iluzoriu, oamenii își riscă bunurile, locuința, afacerea, sănătatea sau chiar viața”, transmit cei de la Delgaz Grid.
Reprezentanţii companiei nu au fost foarte darnici în transmiterea informaţiilor în ceea ce priveşte fraudele constatate în Arad. Totuşi, ni s-a transmis că, în primele zece luni ale acestui an, au fost depistate patru fraude în judeţul nostru, toate la instalaţiile de gaze naturale.
„Performanțele rețelelor de distribuție sunt afectate de improvizațiile și instalațiile clandestine. La fel și protecțiile și automatizările ce sunt proiectate și reglate ținând cont de un consum cunoscut, declarat. În cazul fraudelor, consumul nu este cunoscut și atunci nici rețelele nu funcționează la parametri normali, având de suferit și consumatorii onești ce își plătesc cu regularitate facturile”, mai spun reprezentanţii Delgaz Grid.
Cât pentru un oraş
Cei de la compania de gaze şi curent au calculat faptul că furtul de curent depistat în acest an ar însemna consumul anual pentru 14.000 de apartamente, în timp ce gazele naturale furate ar acoperi consumul pe un an întreg pentru 2.000 de apartamente.
„Cantitatea de energie sustrasă în cele 937 de cazuri descoperite în acest an se ridică la circa 20,5 Gwh”, detaliază reprezentanţii Delgaz Grid.
Trimite articolul
Xpai si cine a inceput cu furtul?
cine a inceput primul cu furaciunea?
Hoți nevoiți și hoți legalizați. Nevoiți primesc 10 anni, cei legalizați bani de la stat și de la idioți
Accesul interzis la resursele naturale naționale doar dacă le dai tot salariul acestor ciocoi.
Mai mari hoți ca și furnizorii de gaze nu există,bine fac cei care tuna contorul de gaze.🖕🖕🖕
Furnizorii de energie= hoție
Foarte bine, acesta ar trebui sa fie raspunsul corect al cetatenilor la furtul masiv al statului roman……bravo, numai ca trebuia sa ganditi altfel furtul ,sa nu se prinda aricii de la Delgaz Grid!
Pai, tot 9 o sa ni se mărească si-n cazul asta facturile, tot din buzunarele noastre or sa-si scoata pârleala cu vârf si îndesat
HOȚII strigă HOȚII
Furatul de la HOȚI nu e furt, e o mică compensare a pagubei făcută de hoți. Normal ar fi ca toți să recupereze din pagubă