ARAD. Triajul în vămile arădene se desfășoară, în continuare, cu dificultate din cauza lipsei de personal. Direcția de Sănătate Publică Arad a primit o suplimentare cu 20 de posturi de la Ministerul Sănătății, însă acestea nu au fost completate, pentru că personalul medical nu pare să se înghesuie pe aceste locuri. Munca în punctele vamale nu este ușoară, iar banii primiți nu sunt într-atât de mulți încât să compenseze turele de câte 12 ore.
În urma primei sesiuni de selecție a dosarelor, cele 20 de posturi suplimentare au fost ocupate doar parțial: „Două persoane s-au retras când au auzit că trebuie să lucreze în vamă, chiar astăzi (n.n. luni) o altă persoană și-a dat demisia după prima tură lucrată la frontieră, astfel că nu am putut să ocupăm toate posturile scoase la concurs. În momentul de față mai avem patru locuri neocupate – 2 posturi de medic și 2 posturi de asistenți medicali cu liberă practică. Luni am deschis o nouă sesiune de înscrieri și dorim ca acei care vor să ne ajute să vină înspre Direcția de Sănătate Publică Arad”, ne-a declarat dr. Horea Timiș, directorul DSP Arad.
Cei care îndeplinesc condițiile și doresc să se înscrie pe cele patru posturi libere, o mai pot face până în data de 30 martie, ora 15:00. Informații suplimentare despre cerințele și documentele necesare întocmirii dosarului se pot consulta pe site-ul DSP Arad – www.dsparad.ro.
Variantele din trecut
Reamintim că, până la începerea școlii, triajul epidemiologic a celor care intră în țară a fost realizat și cu ajutorul medicilor și asistenților școlari, însă aceștia au fost retrași pentru a putea asigura triajul în unitățile de învățământ. În ajutorul celor de la DSP, a sărit mai apoi Spitalul Clinic Județean Arad care a detașat 10 asistenți medicali în punctele de frontieră. La mijlocul lunii martie și aceștia au fost rechemați pe secții, urmare a creșterii numărului de cazuri Covid-19.
Trimite articolul
XGata spaga si ati plecat ?
Nu știu dacă neapărat trebuie medici având în vedere ca vizita medicală nu se face ,tratamente nu,ci numai completat verificat formulare.Oamenii calificați ar trebui lăsați la tratamente și îngrijire bolnavi.
Cineva cred ca omite special un lucru foarte important, pentru care oamenii nu vin. Orele suplimentare nu se plătesc decât parțial, orele lucrate în weekend se platesc ca zile normale. Își imaginează cineva ca oamenii vin la lucru pt a fi prostiți? Sau pentru bani? Întrebați la ITM câte fraude face DSP cu postarea și plata angajaților și după vorbiți de șpagă. Sau vorbeați de șpaga data ca să te angajezi?
Chiar e nevoie de medici pentru aceasta activitate? Consider ca acestia pot fi mai de folos in spitale si in clinicii, nu sa ia interviuri in vama!