Cartea prezintă, în mai multe capitole, o „altfel” de chimie, fiind concepută ca o poveste a istoriei descoperirii elementelor chimice și a greutăților întâmpinate de primii oameni de știință în realizarea demersurilor lor. Ultimul capitol este dedicat chimiei organice, probabil cea mai versatilă ramură a chimiei, care se regăsește implicată pretutindeni în viața noastră de zi cu zi. „Scopul acestui proiect a fost realizarea unui material extracurricular pentru tineri prin care să le fie adusă în prim plan știința, dar nu prin formule, ecuații și alte metode dificile, ci prin exemple și aplicații în viața cotidiană, toate sub forma unei lecturi ușoare. Speranța mea este ca acest mesaj de conștientizare asupra rolului științei să fie îmbrățișat de cât mai mulți, iar acest proiect să fie dezvoltat în viitor în rândul altor științe, bineînteles cu ajutorul și implicarea cadrelor didactice de la mai multe discipline”, a precizat autorul cărții, Paul Albu.
Cărțile realizate prin intermediul acestui proiect, câștigat de către Asociația MARIS la o icitație de proiecte organizate de Municipiul Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad, vor fi distribuite bibliotecilor unităților de învățământ partenere, pentru a putea fi la dispoziția cât mai multora dintre elevi.
Deși realizat ca o lectură ușoară, pentru începători, materialul conține date riguros științifice, atent supervizate de referenții științifici ai cărții: Conf. Dr. Dr. Habil. Titus VLASE, Conf. Dr. Gabriela VLASE și Conf. Dr. Gabriela PREDA toți din cadrul Facultății de Chimie, Biologie și Geografie a Universității de Vest din Timișoara, alături de Conf. Dr. Violeta TURCUȘ și Prof. Dr. Dorina ARDELEAN din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, precum și prof. Liliana LUPȘA de la Școala Gimnazială nr. 5 din Arad.
Partenerii Asociației MARIS, pentru acest proiect, au fost Inspectoratul Școlar Județean Arad și Institutul de Științe ale Vieții din cadrul UVVG Arad.
Paul Albu prezinta „Stiinta in viata de zi cu zi - Seria Chimie”
ARAD. Cartea a fost lansată ieri, 12 noiembrie, la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” din Arad, în cadrul proiectului „Știința în viața de zi cu zi”.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Local
Corala „Contrast”, Analia Selis, Maria Răducanu și Diana Selagea se numără printre invitați.
Mapamond
Austria s-a oferit din nou ca posibilă locaţie pentru găzduirea de negocieri de pace vizând încetarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, scrie marţi dpa.
România
Funcţionarii publici care au beneficiat de majorarea salarială de până la 50% pentru orele efectuate în cadrul proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile nu pot primi şi majorarea salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Mapamond
Şeful Comitetului Militar al NATO, amiralul olandez Rob Bauer, a îndemnat luni companiile să fie pregătite pentru un scenariu de război şi să îşi adapteze în consecinţă liniile de producţie şi distribuţie pentru a fi mai puţin vulnerabile la eventualul şantaj din partea unor ţări precum Rusia şi China, potrivit Agerpes.
1
Evenimente
Ziua Națională a României va fi marcată, la Arad, printr-o serie de ceremonii ce se vor desfășura la Cimitirul „Eternitatea”, în Parcul „Mihai Eminescu” și în Piața Catedralei.
UT Arad
Arădenii dau peste FC Botoșani cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului. Când ajung moldovenii acasă?
Local
425 de arădeni au primit cărți de identitate și cărți de identitate provizorii în weekendul alegerilor prezidențiale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!