Un spațiu intim și totodată cochet, se transformă miercuri de miercuri într-o sufragerie urbană ce îndeamnă la dialog și cunoaștere.
ARAD. Pe ritmuri de jazz și într-o atmosferă intimă, zeci de arădeni au pășit în sufrageria urbană, un loc al dialogului deschis, un loc unde se simte o renaștere a spiritului urban. „Sufrageria arădeană” a debutat la finele anului trecut, fiind un proiect menit să-i pună în aceeași cameră pe intelectualii, artiștii și, de ce nu, creatorii de tendințe, din Arad. Întâlnirile au devenit regulate, miercuri de miercuri, iar ultima dintre aceste seri a fost una a muzicii jazz. Elevi arădeni deosebit de talentați au format un band care ar putea deveni un simbol al spiritului urban arădean și i-au încântat pe cei veniți să îi asculte. Tânăra formație compusă din Sergiu Jula, Răzvan Gancea, Tudor Popiță la saxofon, Alex Lupu – clarinet solo, Alex Lingurar și Adrian Toma – clarinet, Beni Ciobotărașu și Dani Sârb – trompetă, Alex Sandici – contrabas, Luca Dumitru – percuție, a fost condusă de profesorul Jean Filip Marc Preotesoiu – pian.
„Sufrageria este acel loc magic în care se produce cea mai plăcută comuniune a spațiului urban. Am pornit de la o constatare simplă, care devine în ultimii ani din ce în ce mai prezentă în conștiința locuitorilor de orașe: ultimul deceniu a însemnat o decădere fără precedent a capacității noastre de a comunica deschis, în medii organizate sau nu, fie că e vorba de zona administrativă, civică sau politică – asta ca să mă refer doar la cele mai vizibile. Stăm prea mult pe net, pe tel și pe alte interfețe, veți zice unii. În mod cert e și asta. Dar eu consider că una dintre cauzele principale ale regresului nostru ca spațiu urban, a fost consecința frânării, a dezabilitării capacitații și dorinței de comunicare directă și deschisă. Observăm de fiecare dată cu plăcere câtă pasiune poate naște discuția directă, când spiritul nu stă în spatele unei tastaturi, ci vine în fața altui spirit cu carte împărtășește o experienţă, o trăire, o opinie. Disputa de idei, dusă cu întelepciune și inteligență, ascute mintea și eliberează inima”, a transmis Florin Galiș, omul care a pus bazele acestei idei.
Nu în cele din urmă, proiectul „Sufrageriei” se dorește a deveni un brand al orașului, o „pecete” a renașterii urbane.
Foto: Iza Pal
Trimite articolul
XBravo, este nevoie de o re-inviere a societatii aradene dupa ani grei de coma indusa…
Bravo, Florine. Las-o naibii de politica si primarie si fa ce faci mai bine.
adresa?
Peste drum de “casa cu lacăt”,un loc cu potențial daca ne redeschidem ochii și urechile înfundate cu muzica comercială si manele…
numa oameni fara nici un rost numa drogaz numa din astia ce trebe pusi la munca de jos
politia de ce nu e acolo?