ARAD. Municipiul Arad face parte din diverse organisme cărora, anual, le plăteşte anumite sume de bani pentru calitatea de membru. Nu sunt sume mari, dar nu poţi să nu te întrebi de ce sunt atât de invizibile beneficiile apartenenţei la aceste entităţi.
5.259 de lei pentru ALZIAR
În ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Municipal, aleşii au aprobat plata cotizației ce îi revine Municipiului Arad pentru anul 2021 în calitate de membru al Asociației Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România (ALZIAR). E vorba de 5.259,63 de lei, adică 0,03 lei/locuitor x 175.321 locuitori (câţi are municipiul Arad, conform Institutului Național de Statistică).
Fără a oferi explicaţii, consilierii USR PLUS s-au abţinut de la votarea proiectului de hotărâre, dar acesta a fost aprobat graţie tuturor celorlalţi 16 aleşi care au votat „pentru”.
Bun venit în… trecut!
Asociaţia Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România, al cărei sediu se află la Târgovişte, are drept scop „protejarea valorilor de patrimoniu și de artă confirmate documentar”.
În referatul de aprobare ataşat proiectului de hotărâre aprobat de CLM – referat datat la 30 septembrie 2021 şi asumat de primarul Călin Bibarţ – se arată că „în anul 2018, ca membru al asociației, Aradul a participat la Seminarul național <ALZIAR sărbătorește Anul European al Patrimoniului Cultural> și Adunarea Generală a asociației 25-26-27 octombrie 2018 Alba Iulia, iar în anul 2019, urmează să participe la seminarul național <Bistrița-Năsăsud – Local, Național. Universal în patrimoniul transilvan> și Adunarea Generală a asociației 10-11-12 octombrie 2019 Bistrița.”
E treabă serioasă, aşadar, din moment ce „în anul 2019 urmează să participe”. Nici nu îndrăznim să ne imaginăm ce va face Aradul, în calitatea sa de membru ALZIAR, în anul 2020, darmite în 2021!
În căutarea chibzuinţei
De data aceasta, nu s-au dus pe apa sâmbetei decât puţin peste 5.000 de lei. Cum spuneam, nu e o sumă mare raportat la bugetul oraşului. Dar e vorba, totuşi, de banii arădenilor… Oare Primăria nu-i poate gestiona cu mai multă cumpănire şi responsabilitate, în folosul cetăţenilor? De ce alege să-i arunce, nechibzuit, pe nimicuri?
Trimite articolul
XPăi era vorba de Istorie. . .
Serviciile Primăriei, ca și ale CJA sau ale altor instituții publice, sunt populate cu clientelă politică, cu amante, cu nepoate sau cu tot felul de pile și relații. Habarniști care nu știu nici măcar să copieze, darmite să corecteze! Competența nu contează, ci să fii „omul” serviciilor secrete sau al cuiva sus pus (de preferat Falcă, Cionca, Geani, Bibi…).
Primaria lui peste prăjit și consilierii lui peste….nulități pe toată linia…indemnizatia sa trăiască !!!