Arad. A fost o iarnă uşoară, fără zăpadă şi, implicit, fără prea multă sare sau alte substanţe împrăştiate pe şosele, însă cu toate acestea de gropi nu am scăpat. DN7 este, din nou, cenuşăreasa drumurilor din judeţ, unul dintre segmentele cele mai afectate fiind chiar cel de la ieşirea din municipul Arad spre Deva. În zona comercială de la marginea oraşului, gropile sunt numeroase şi foarte adânci, încât nu mai pot fi ocolite.
Nemulţumirile şoferilor
Şoferii reclamă pe reţelele de socializare că îşi distrug maşinile, pentru că nu au cum să evite craterele din carosabil, pe secţiunea dintre sensul giratoriu şi calea ferată de la ieşirea din Arad. Mulţi şi-au pierdut capacele de la roţi, din cauza zduncinăturilor, dar alţii au făcut pană. Situaţia este tot mai gravă de la o zi la alta, pentru că traficul greu este intens în zonă, iar gropile se adâncesc şi se lărgesc.
CNAIR face reparaţii
Reprezentanţii structurii regionale a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere spun că segmentul respectiv se află în administrarea municipalităţii arădene, deci nu pot interveni. Conform purtătorului de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Alina Sabou, DN7 este deja în reparaţii pe mai multe sectoare din judeţul Arad, unde au loc plombări provizorii, specifice sezonului rece. “Săptămâna trecută s-au făcut lucrări de reparații cu caracter provizoriu pe DN 7 între Nicolae Bălcescu şi Bătuța, Conop şi Odvoș și în zona Pecica. Echipele de drumari vor fi prezente săptămâna aceasta și pentru a executa lucrări de marcaje treceri de pietoni în localitățile Vladimirescu, Mîndruloc, Cicir și Sâmbăteni”, a declarat Sabou.
În primăvară, în zona Vladimirescu, pe sectorul de drum care aparţine de CNAIR, se va turna un nou covor asfaltic.
Primăria promite
Primăria Arad dă asigurări că are în vedere segmentul din DN7 afectat de numeroase gropi. „Municipiului Arad, în calitate de administrator al respectivului tronson din DN7, va remedia zilele acestea gropile apărute în covorul asfaltic. Având în vedere faptul că stațiile de asfalt își vor relua activitatea doar la începutul lunii martie, în acest moment se va putea interveni numai cu mixtură asfaltică stocabilă la rece”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Ralu Cotrău.
Amenzi de la poliție
Pe de altă parte, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad ne-au transmis că vor evalua starea DN7 şi ar putea aplica amenzi administratorului drumului.
Trimite articolul
XAsta dupa marea asfaltare pe ploaie de anul trecut.
Sunt curios cine a platit asfaltarea de anul trecut?
-
noi bineinteles…sau ai vazut averea vre-uniui parlamentar sa scada deoarece a investit in binele comunitatii care o conduce sau coordoneaza (deficitar)
Acelea sun calmatoare de viteza sau limitatoare de viteza in comuna Arad cu rang de oras.
Nu ar trebui sa mai platim nimic, nici un impozit si nici o taxa.
-
Adevăr grăiești. Exemplu de Nesupunere civică găsim la Mahatma Gandhi și metodele cum a obținut independența ptr India
Mergeti si filmati si Bdul Decebal, de la liceul Moise Nicoara si pana la Filarmonica!!! Dezastru total! sa nu fii capabil in 6 luni sa termini o bucatica de starda ? Suntem jalnici!
-
taci ca vine ralu cotrau,…nume predestinat cot rau…si spune ca nu e drumul lor!platim roviniete accize la combustibil impozit la masina cand e vorba de drum nu e al lor banii sunt ai lor!!spor la vot!
-
acuma si tu esti shod…cum sa termini 500m de sosea in 6 luni cand altii fac un spital in 2 saptamani…e lipsa de respect fata de banii luati pe lucrare
-
Am avut ai eu “bucuria” sâmbătă seara pe la ora 22 sa distrug 2 anvelope si sa ovalizeze o jantă….în spatele meu după nu mult timp alt șofer a ramas si el fără anvelopă pe dreapta față ….
Exact, toata vara nu s-a facut nimic la drumu ala, dar in momentul in care a inceput ploaia si vremea rea automat s-a carpit drumul, deduc pentru a fi putea carpit din nou cat de curand pentru ca cineva sa mai ia niste bani si binenteles sa stam din nou la cozi de zeci de minute. Trist.
Bătaie de joc pe banii publici. În toamnă, sfârșitul lunii octombrie au fost plombate, pentru că traficul a fost perturbat câteva zile din această cazuă. Se vede calitatea lucrării. Oricum, primele gropi au apărut după vreo 3-4 săptămâni de la plombare, dar nu a interesat pe nimeni. Mă întreb, prin CJA, Primărie, Compania de Drumuri Nationale, nu există funcționari însărcinați cu monitorizarea calității acestor lucrări ? Cei care dau ok pentru plata facturilor. Sau dacă sunt asemenea funcționari, pentru ce își primesc ei salariul (salariu de bugetar, salariu foarte bun, sunt convins, cu multe zerouri în coadă). Ar trebui să vă crape obrazul de rușine netrebnicilor pentru că ați plătit și plătiți lucrări de mântuială pe bani publici și pe prețuri umflate. La prețurile pe care le plătiți o astfel de lucrare ar trebui să reziste de la 10 ani în sus. Oare cât vă trageți comision din astfel de arnjmente ? 10%, 20% sau poate chiar mai mult ? Să vă fie rușine oricum, indiferent cine ați fi. Este o bătaie de joc la adresa cetățenilor. Bine că veniți cu fel și fel de promisiuni acum, în prag de campanie electorală.
-
nu e bataie de joc e furt au vile au amante unu scrie carti cu stele cazute din ce bani crezi ?
ocolim prin germania austria ….rog diaspora sa rezolve aceste gropi au 3 zile sa le rezolve ca la vot!!