Arad. Cum poate un profesor să se rupă de logica liniară și individualistă a proceselor de predare și învățare cu care suntem obișnuiți? Cum poate contribui el la formarea caracterului unui individ? Sau cum poate fi implicat activ un elev/student în actul educațional? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care se caută un răspuns sau o soluție în cadrul unui atelier pus la cale în cadrul programului „Post Educația”, desfășurat la Arad. În perioada 16 – 19 septembrie, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” găzduiește un atelier critic intitulat „Pedagogii ale crizei”. La acesta participă profesori, artiști-pedagogi și mediatori culturali din Arad, Timișoara și București. Discuțiile din cadrul acestui proiect au ca temă educația zilelor noastre, pedagogia pentru și în vremuri de criză.
Evenimentul îi are ca invitați pe Adelina Bulibașă, Mimi Ciora, Liliana Mercioiu, Nita Mocanu (Stoica), Cosmin Moldovan, duo-ul Monotremu, Raluca Oancea, Raluca Paraschiv, Delia Popa, Laurian Popa, Diana Serghiuță și Marius Stoica. Pe lângă atelierul propriu zis, programul mai cuprinde întâlniri cu publicul, prezentări realizate de participanții la atelier și un demers special realizat de „Time’s Up! – laborator de construcție a situațiilor experimentale și experiențiale” (Linz, Austria).
Atelierul critic face parte din programul „Post-Educația. Pedagogii ale crizei” realizat de asociația Doar Mâine, înscris în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.
Singura parte a evenimentului care va fi deschisă publicului larg va fi vineri, 16 septembrie, între orele 16 și 18. Restul activităților din cadrul atelierului „Pedagogii ale crizei” va fi destinat pedagogilor participanți.
Trimite articolul
XDoar Aradul e satelitul Timișoarei!!!