Parcurg an de an zeci şi sute de kilometri pentru a se ruga şi se închina în vechea mănăstire arădeană. Şi ca în fiecare an, în noaptea de dinaintea marelui praznic, ei refac Drumul Crucii, în adâncă smerenie în faţa jertfei Mântuitorului. Astăzi, au mai venit la Mănăstire mulţi alţi credincioşi, din localităţile învecinate sau din municipiu, pentru a se închina şi a se bucura de acest praznic.
Istoricul manastirii
Prima atestare documentară a lăcaşului de cult datează din anul 1177, iar informaţiile unor istorici vorbesc despre existenţa unor călugări greci încă din secolul al XI-lea. Tradiţia spune că mănăstirea a luat fiinţă după ce un taur din turma unui păstor a scos cu coarnele din pământ Icoana Maicii Domului cu Pruncul Iisus, icoană făcătoare de minuni. Exact pe acel loc, credincioşii au construit o biserică, unde şi astăzi se mai păstrează Icoana.
Pentru a confirma datele tradiţiei, se mai păstrează încă în biserica mănăstirii, capul acelui taur, precum şi Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, care a fost adusă şi în aceste zile în mijlocul credincioşilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!