ARAD. Patru mandate de percheziţie domiciliară, dintre care unul la o instituţie publică şi trei la persoane fizice, au fost puse în executare miercuri, 23 noiembrie. Acţiunea a aparţinut poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul IPJ Arad, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad. Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar în care sunt vizate infracţiuni de înşelăciune şi uz de fals.
„Din investigațiile efectuate a reieșit că, începând cu anul 2019, prin folosirea de înscrisuri false, mai multor persoane le-ar fi fost întocmite dosare de pensionare pentru limita de vârstă. În urma activităților desfășurate de polițiști, au fost ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie și sume de bani”, a transmis, într-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.
Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, instituţia publică vizată de percheziţii ar fi fost Primăria Ghioroc. Instituţia ar fi eliberat mai multe adeverinţe care atestă vechimea în muncă, adeverinţe care au stat la baza emiterii deciziilor de pensionare. Numai că, potrivit informaţiilor, aceste adeverinţe nu pot fi susţinute şi de alte acte care să ateste vechimea în muncă. Practic, Primăria Ghioroc ar fi emis adeverinţe de vechime, dar fără adispune de acte care să ateste, la modul real, vechimea celor care le-au solicitat.
Contactată pe marginea acestui subiect, Mihaela Vasil, directorul Casei Judeţene de Pensii Arad, instituţie care a sesizat Poliţia în acest caz, spune că există suspiciuni, dar nu pot fi trase încă concluzii:
„Este vorba despre aproximativ 15 dosare de pensionare care au la bază aceste adeverinţe de atestare a vechimii. Nu putem spune încă de pe acum că aceste adeverinţe sunt false. Dar, pentru moment, documentele eliberate de Primăria Ghioroc nu sunt susţinute de alte documente care să ateste vechimea. Poate că aceste acte există în vreo arhivă. Noi am sesizat Poliţia pentru a cerceta cauza, pentru a stabili dacă persoanele respective chiar au vechimea precizată pe adeverinţe”, ne-a declarat Mihaela Vasil.
Contactat pe marginea acestui subiect, primarul Ghiorocului, Corneliu Popi Morodan, ne-a declarat că acest dosar nu îl priveşte pe el.
„Este vorba despre o plângere penală a Casei Judeţene de Pensii cu privire la adeverinţe care atestă vechimea în muncă. Poliţia a ridicat documente cu privire la acest dosar”, ne-a spus primarul.
Mii de litri de băutură
Spre ghinionul uneia dintre persoanele vizate de percheziţii, poliţiştii au mai dat o lovitură care nu are absolut nicio legătură cu obiectul acestui dosar. În momentul în care au efectuat percheziţia domiciliară la un bărbat din Ghioroc, oamenii legii au descoperit 1.665 de litri de ţuică şi 5.000 de litri de vin. În această speţă, a fost deschis un alt dosar penal.
„La domiciliul uneia din persoanele cercetate, în localitatea Ghioroc, au fost găsite și ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 1.665 de litri de țuică și mai mult de 5.000 de litri de vin, urmând a se continua cercetările și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal de produse din alcool peste limita prevăzută de lege, conform art. 452 lit. H, din Legea 227/2015, privind codul fiscal”, anunţă IPJ Arad.
Legea prevede că persoanele fizice pot deţine băuturi spirtoase şi vin pentru consum propriu, dar nu pentru comercializare. Iar cantităţile descoperite la suspectul din Ghioroc cu siguranţă nu sunt pentru consum propriu.
Trimite articolul
XPensiile de boala le vertifica cineva ? Sunt mii care de zeci de ani incaseaza pensie de handicap sau pensie de boala pe baza unor certificate medicale fralse, sunt de fapt bine-mersi,fara sa fi fost in evidente cu incapacitate totala de munca, boala psihica, boala profesionala
Ia intrebati-l pe doctorul(pensionar si patron )Patru din ce a ridicat baile alea din Gai.
am vazut ca Basescu si Iohannis cu acte false au facut avere, asa ca scutiti-ne
-
Deci eßti AUR-olac