Cercetările efectuate de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Timișoara au stabilit că, începând cu anul 2021, în zona de vest a ţării, în judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Hunedoara, precum şi în municipiul Bucureşti, mai multe persoane s-au constituit într-un grup infracțional organizat specializat în introducerea fără drept în ţară de deşeuri provenite din spaţiul intracomunitar în scopul obţinerii de beneficii financiare substanțiale.
„Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara. Activitățile sunt realizate cu sprijinul specialiștilor din cadrul ANAF și comisarilor Gărzii Naționale de Mediu. Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmite DIICOT.
Descinderile de pe 16 aprilie 2024 au vizat același grup care a fost „vizitat” de procurori și în octombrie 2023. Atunci, procurorii notau că deşi introducerea pe teritoriul României a deşeurilor de orice natură, în scopul eliminării acestora, este interzisă, sub pretextul efectuării unor operaţiuni de valorificare/reciclare, membrii grupului infracţional au acţionat pentru introducerea ilegală în ţară a deşeurilor, punând astfel în pericol sănătatea populației și mediul înconjurător. Aceștia au profitat și de faptul că în România prețul de procesare şi reciclare a deşeurilor (80 lei/tona la vremea respectivă), este unul dintre cele mai mici din Uniunea Europeană, urmărind astfel să obțină în mod facil câștiguri financiare importante.
Trimite articolul
XPai nu la vama ar trebui aceste perchezitii? Cum naiba le-au introdus in tara daca nu le-a dat voie cineva?
-
Foarte Buna Intrebare asa e si masinile ei le verifica la iesire din Tara daca e Masina furata sau nu da cum dracului a intrat in Tara
-
Nea’Nicule,e vorba de transporturi intracomunitare,control vamal nu mai exista din 2007 in Nădlac,și alte puncte de frontieră interna,operațiunile de vămuire se fac doar la frontierele comunității europene. Dupa 17 ani de la aderare,ar trebui sa stim asta !!!
-
Am intrat in schengen cumva si nu stiam? Inca se mai face vama, doar ca nu la nivelul de dinainte asta e adevarat. Se ia aleator si ce bate la ochi. Nu imi spune ca tiruri pline de gunoaie nu ar bate la ochi… Exact cum gasesc migrantii ascunsi in tiruri, asa pot sa gaseasca si gunoaiele aduse in tara (daca nu ar avea interese sa inchida ochii).
-
Fix zero, bani sunt luati si cheltuiti deja,……. vinovati asa de ochii lumi