ARAD. Centura din Gai este poate cea mai circulată șosea din Arad, iar nevoia unei „perdele verzi” a fost semnalată de arădenii care locuiesc în zonă. Asociația Gai Cartierul Nostru a demarat o împădurire în zona cea mai tranzitată de mașini, iar acum a demarat o nouă campanie de strângere de fonduri cu scopul de a planta restul de 250 de copaci. „Gândim Verde” este acțiunea pe care Asociația Gai Cartierul Nostru o continuă, într-un demers care implică protecția mediului, dezvoltarea simțului estetic, și creșterea gradului de conștientizare în rândul populației cu privire la poluare.
„Pe o lungime de aproximativ 3 km, străzile Ștefan Tenețchi și Tribunul Corcheș fac parte din așa-zisa centură ocolitoare a orașului Arad, fiind poarta de acces pentru cei ce tranzitează orașul și totodată deservind ca rută de acces în Zona Industrială de Vest pentru mii de angajați făcând traficul și poluarea o problemă greu apăsătoare pentru locuitorii cartierului nostru.
În tot acest context, perdeaua verde este extrem de importantă și nu ne vom da bătuți până nu o vom duce la îndeplinire. Cei care doresc să se alăture proiectului – persoane juridice sau persoane fizice – o pot face cu donații în contul asociație AGCN. Pentru donații mai mari de 150 de RON propunem o recompensă inedită: o plăcuță cu numele și prenumele donatorului, care va rămâne pe tutorele de susținere al copacului”, au transmis reprezentanții Asociației.
Cum se poate dona?
Conturi AGCN în care se pot face donații sunt:
Nume: Asociatia Gai-Cartierul Nostru
RO20BRDE020SV88143540200 – cont lei
RO56BRDE020SV88150580200 – cont euro
Trimite articolul
XPostez acest comentariu în speranța că cineva din cei însărcinați cu proiectul, va da peste el.
Ințeleg eu greșit?
Fiecare copc costă 150 RON?
Aveți nevoie nu de copaci ci de un alt șef de proiect. Rata de succes plătind indivizi la 150ron, e destul de scăzută și întreținerea in perioada de restabilure a pomuli e foarte mare.
Varietatea e cheia succesului.
Acceptați donații de puieți? Publicați un număr de contact.
Bine ca nu au fost pusi in loc de borduri la carosabil
copacii astia sunt plantati prea aproape de carosabil ( pericol de pierdere de vieti in caz de accident) erau sufucienti copacii existenti la 8-9 m distanta de carosabil ( eventual inlocuiti copacii uscati)
-
De ce sunt prea aproape? In interiorul localitatii stii care e limita de viteza? Cine e inconstient si circula cu peste 100 in localitate isi asuma si faptul ca poate sa intre in copaci.La 2 m de sosea in paralel,este si pista de biciclete,foarte bine ca se planteaza.
Oare nu este nicio lege in Romania ca sa nu mai puneti voi pomii la 1 metru de sosea?!? sa nu ne mai zgariem masinile ?!?
Postează ceva in legătura cu timpul in care oameni sunt la munca și alți pun pomi de foame.
Probabil ca sa ne primeasca in Shengen,mai trebuie cumparati din Olanda pomisori ca aceia care nu au supravietuit nepasarii celor care dupa plantare nu-i mai uda si ingrijesc de acea costa 30 de euro
Proiectul initial prevedea plantarea a 3 tipuri de copaci pentru un impact vizual mai ridicat. Intrucat plantarea se face pe domeniul public, acest tip de copac ornamental a fost aprobat de GCA. Referitor la costul pentru un copac cu o varsta de 3-4 ani, ca rata de succes sa fie mare, nu a fost o optiune datorita pretului ridicat si al lipsei de fonduri. Pana acum din cei 160 de copaci 8 sunt compromisi total, avand o rata de succes f buna. Pentru a contacta asociatia o puteti face n mediul online sau la telefon 0737672999