Consilierii judeţeni din PSD au readus în discuţie, în şedinţa ordinară care a avut loc vineri, 28 septembrie, înfiinţarea unei comisii care să verifice calitatea lucrărilor de pe DJ 709, dintre Pâncota şi Seleuş, drumul care este subiectul politic al ultimei perioade. Nici cele trei analize prezentate de către Consiliul Judeţean, nici concluziile Inspectoratului de Stat în Construcţii şi nici declaraţiile proiectantului şi ale dirigintelui de şantier, care confirmă calitatea lucrărilor, nu i-au convins pe aleşii judeţeni din Opoziţie. Cristian Ispravnic, cel mai vehement acuzator pe acest subiect, a cerut din nou, în plen, înfiinţarea unei comisii. „Propun ca din această comisie să facă parte consilieri judeţeni din toate partidele politice. Să analizăm lucrările de pe drumul Pâncota-Seleuş”, a spus Ispravnic. În susţinerea lui a venit Marius Sulincean, acesta declarând faptul că „o astfel de comisie ar fi binevenită. Subiectul a fost unul politic până acum. Să terminăm cu aceste discuţii, să vedem care este calitatea lucrărilor de pe DJ 709”.
În ce calitate?
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Sergiu Bîlcea, a menţionat că ar fi de acord cu înfiinţarea unei astfel de comisii cu o singură condiţie: să ia fiinţă o a doua comisie, care să verifice calitatea lucrărilor şi motivul pentru care pasajele de pe centură nu sunt finalizate nici la şapte ani de la demararea lucrărilor. Asta, în condiţiile în care Cristian Ispravnic este directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, instituţie care se ocupă de construcţia celor două pasaje.
În discuţie a intrat, apoi, consilierul judeţean Garofiţa Popa, de la PNL. „Eu, personal, nu văd rolul consilierilor judeţeni într-o comisie de acest fel. Eu, de meserie, sunt economist. Nu am cum să fac parte dintr-o asemenea comisie. Şi ca mine sunt mulţi alţi consilieri care nu sunt specialişti în construcţia de drumuri. Consiliul Judeţean are angajaţi care să facă acest lucru, care să verifice calitatea lucrărilor”, a spus Popa. Ispravnic a revenit şi a solicitat ca, din acea comisie, să facă parte specialiştii din Consiliul Judeţean, dar şi consilieri. La un moment dat, preşedintele Iustin Cionca a anunţat că este de acord cu înfiinţarea unei asemenea comisii. „Care dintre consilieri se oferă să facă parte din această comisie?”, a întrebat Cionca. Cristian Ispravnic a ridicat mâna instantaneu. Dar… cam atât. Rumoare în sala de şedinţe. Pesediştii vor o comisie, dar nu vor să facă parte din ea. „Ce facem, domnule Ispravnic? Înfiinţăm o comisie compusă dintr-un singur consilier?”, a întrebat Cionca. Ulterior, au mai ridicat mâinile Alin Pop, consilier judeţean PSD, şi Daniel Trifon, de la ALDE. „O să vă rog, când vreţi dumneavoastră, să anunţaţi specialiştii din Consiliul Judeţean să mergeţi în control pe acel drum. Oricând vreţi. Angajaţii CJA vă stau la dispoziţie”, a spus Cionca, după ce „comisia” a adunat trei doritori. Dar nici aşa nu a fost bine. „Eu vreau o comisie constituită prin hotărâre de Consiliu Judeţean, din care să facă parte consilieri din toate partidele”, a spus, din nou, Ispravnic. „Atunci o să vă rog să întocmiţi un proiect de hotărâre prin care, pe baze legale, să solicitaţi înfiinţarea unei astfel de comisii”, l-a sfătuit Cionca pe alesul judeţean.
Om trăi şi om vedea
Cristian Ispravnic a anunţat că va întocmi un astfel de proiect de hotărâre care ar urma să fie introdus la vot la următoarea şedinţă ordinară a CJA, la finalul lunii octombrie. Dacă această comisie va lua fiinţă sau nu, vom afla peste o lună.
Citiți principiile noastre de moderare aici!