ARAD. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Arad, până pe data de 27 ianuarie, un număr de 25.066 de persoane, incluse în cele două etape de vaccinare, s-au programat în platformă, atât pentru administrarea primei doze, cât și pentru rapel (cea de a doua doză).
Programările merg până la sfârșitul lunii martie, iar pentru cei care doresc să se înregistreze, aparent, mai sunt disponibile aproximativ 1000 de locuri. În realitate însă, programarea nu poate fi finalizată din cauză că, momentan, rapelul nu poate fi selectat în platformă. Și asta deorece platforma nu merge mai departe de 31 martie, urmând a fi deblocată la un moment dat, când autoritățile vor putea asigura dozele de vaccin necesare.
Deși Aradul are nouă centre de vaccinare, două dintre ele sunt destinate cadrelor medicale. Din celelate șapte fluxuri, unul nu se regăsește în platforma STS – este vorba despre centrul de vaccinare de la Genesys – unde programările s-au putut face, la început, doar prin intermediul call-center-ului. În acest moment, în toate centrele deschise la unități medicale, cu excepția celui de la Spitalul TBC din Grădiște, se vaccinează personalul medical, cu doza de rapel. Deschise celorlalte categorii rămân centrele de la spitalul din Grădiște și cele patru din localitățile municipiului: Pecica, Lipova, Sebiș și Chișineu-Criș.
Vaccinarea pe etape
Conform statisticii DSP Arad, în etapa a I-a, destinată cadrelor medicale și care s-a desfășurat în perioada 4-17 ianuarie, au fost imunizate 2.486 de persoane. Începând de luni, cadrelor medicale le-a fost administrat și rapelul. Între 25 și 27 ianuarie, au fost vaccinate cu a doua doză un număr de 916 persoane.
Cât privește cadrele medicale de la Spitalul Clinic Județean Arad, nu am reușit să aflăm cu exactitate câte dintre ele au optat pentru vaccinare. În schimb, din informațiile pe care le deținem, pare a fi vorba despre circa 700 de persoane, din totalul de peste 1300 de anagajați, cât numără unitatea sanitară.
În etapa a II-a, care a debutat pe data de 18 ianuarie, au fost vaccinați, până miercuri 4346 de doritori. Reamintim că etapa a II-a a inclus, pentru două săptămâni, vârstnicii cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă, dar și lucrătorii din sectoare esențiale.
Lipsa vaccinului a dus, însă, la o regândire a strategiei de vaccinare, cel puțin temporar. Astfel, începând de joi, 28 ianuarie, lucrătorii din sectoarele cheie au fost amânați cu 10 zile, urmând a fi vaccinate doar persoanele vârstnice și cele cu boli cronice. Astfel, o parte a celor înscriși deja pentru următoarele 10 zile ar fi trebuit reprogramați automat de platforma STS.
Trimite articolul
XBuna ziua
Oare ar putea D.na Sorina sa detalieze un pic unde sunt acele 1000 locuri libere pentru programare la vaccinare, avand in vedere ca platforma nationala pentru programari arata asa de 2 saptamani ?
AdresaLocuri libereActiuniCabinete medicaleAradChisineu-CrisStrada Infratirii, Nr. 95
0
Casa de CulturăAradLipovaStrada Nicolae Titulescu, nr. 10
0
Sală de sportAradPecicastrada 401 nr. 25B
0
SCJU Arad – GradisteAradAradArad, Str. Stephan Ludwig Roth, Nr.2
0
Sediu club sportivAradSebisPiața Arenei nr. 1
0
Multumesc
-
De ce vorbesti prostii? Azi s-a vaccinat mama la Ch – Cris si erau o gramada
-
Asta inseamna doar ca platforma e varza nu ca Adelina vorbeste prostii ca doar a citat din platforma
-
Astfel ca daca esti din Arad si nu esti cadru medical, trebuie sa te deplasezi in alt oras pentru a te vaccina, asta daca mai sunt locuri acolo si nu faci drumul pana acolo degeaba, cum s-a intamplat deja atator persoane. Multumim celor care s-au ocupat de acest sistem atat de “bine” pus la punct.