La eveniment au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, academician Gheorghe Benga, candidat la Premiul Nobel, cadru asociat al Universităţii, Nicolae Pellegrini, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, Laura Putnic, purtător de cuvânt al IŞJ Arad, prof. univ. dr. Iovan Marţian, prorector al Universităţii, decani, prodecani, profesori universitari, studenţi.
Manifestarea s-a bucurat de prezenţa a peste 3000 de elevi ai claselor a XII-a şi a XI-a din şcolile municipiului şi judeţului Arad, părinţi, directori de licee şi grupuri şcolare, cadre didactice, parteneri antreprenoriali, care s-au arătat interesaţi de oferta educaţională a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.
Sub forma unor standuri atractive, cu un bogat material ilustrativ, a fost prezentată întreaga ofertă academică pentru anul universitar 2011-2012 şi recentele succese academice ale Universităţii. În standurile celor 9 facultăţi, au fost expuse cele 44 specializări pentru ciclul licenţă, 54 de specializări masterale şi 12 specializări în cadrul celor două şcoli doctorale şi celor două şcoli postdoctorale.
Standuri speciale au fost dedicate Institutului pentru Ştiinţele Vieţii, Centrelor de cercetare, Departamentelor şi performanţelor în asigurarea calităţii academice. Au fost prezentate şi locurile fruntaşe ocupate de UVVG în clasamentele naţionale şi internaţionale dintre care îl amintim pe cel mai recent: Locul 8 în Topul Universităţilor din România pe Internet – realizat de Organizaţia Internaţională din Spania ,,4 International Colleges & Universities”.
Dezvoltarea infrastructurii didactice şi de cercetare ştiinţifică a Universităţii a fost prezentată prin panouri dedicate Centrului de Microscopie Electronică „Emil Palade” dotat cu două microscoape electronice de înaltă performanţă – TEM şi SEM, achiziţionate prin firma americană FEI Company, cu un milion de euro.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a declarat: „Universitatea noastră şi-a prezentat toate domeniile de activitate astfel încât viitorii studenţi să fie familiarizaţi cu realizările şi oferta educaţională universitară de anul viitor. Pe lângă linia de limbă străină pentrumedicină în limba engleză; medicină în limba franceză, informatică în limba engleză şi administrarea afacerilor în limba engleză,care s-au introdus în acest an, am pus la punct şi un Campus Universitar modern, care este mândria noastră pentru vestul României. Sperăm să asigurăm condiţii viitorilor studenţi necesare pentru a nu mai pleca în străinătate să studieze, ci să fie atraşi de curricula Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”. Cu certitudinea că marea majoritatea elevilor, care vizitează târgul vor deveni membri ai comunităţii noastre academice, doresc tuturor un parcurs şcolar cât mai izbutit şi un bacalaureat de succes, astfel încât să beneficieze de scutirea de taxă de şcolarizare prin bursele Vasile Goldiş”.
Academicianul Gheorghe Benga a subliniat: „Elevii care vor veni la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” vor beneficia de o adevărată educaţie, ceea ce înseamnă învăţământ, iniţiere în cercetarea ştiinţifică şi formarea ca oameni şi specialişti adecvaţi pieţei de muncă din România”
Oferta educaţională a Universităţii de Vest Vasile Goldiş”
Taxele pentru anul universitar viitor nu le vor depăşi pe cele actuale şi se vor putea achita în 4 rate. De asemenea, nu se percepe taxă pentru plata absenţelor, nu se percepe taxă pentru înscriere şi nu se percepe taxă de admitere.
Universitatea oferă condiţii excelente de:
- cazare şi masă în căminul propriu, toate solicitările de cazare vor fi satisfăcute;
- servicii gratuite la cabinetul medical şi clinica stomatologică proprie; acces gratuit la internet, Muzeele Universităţii, Grădina botanică Universitară, terenurile de sport ale complexului UNIVEST şi stadionul CSU „Vasile Goldiş”;
- posibilitatea participării la cursuri pentru eliberarea Permisului European de Conducere a Computerului (ECDL).
Viitorii studenţi pot opta pentru studii de licenţă şi masterat în domeniul ştiinţelor juridice, economice, medicină şi farmacie, psihologie, asistenţă socială, ştiinţelor educaţiei, ştiinţelor naturii, poliţie comunitară, ştiinţe umaniste, politice şi administrative, educaţie fizică şi sport, informatică, inginerie, peisagistică şi silvicultură.
La toate specializările Universităţii se aplică sistemul european de credite transferabile ECTS, care permite mobilităţi în ţară şi străinătate. Infrastructura didactică s-a îmbogăţit prin noi dotări în laboratoarele din Campusul Universitar „Vasile Goldiş” – investiţie de peste 20 milioane euro. Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a declarat că, de aceste dotări beneficiază atât cadrele didactice şi cercetătorii Universităţii, cât şi studenţii, masteranzii şi doctoranzii implicaţi în proiectele de cercetare ştiinţifică. „Prestigiul de care se bucură Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” în străinătate este dovedit şi de numărul mare de studenţi veniţi de peste hotare, la diferite programe de studii oferite de facultăţi. Tineri din Italia, Franţa, Maroc, India, Israel, Turcia, Germania şi din alte părţi ale lumii studiază, în limba română, engleză sau franceză, medicina la Universitatea de Vest “Vasile Goldiş”. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” este o Universitate pentru care garantează Statul Român şi are calificativul maxim „GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT”, pentru rezultatele obţinute în aplicarea calităţii actului de educaţie, acordat de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS)”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!