Cel mai mult au avut de suferit acoperişurile caselor. Patru case au fost distruse în proporţie de 90 la sută, iar 46 în proporţie de până la 70 la sută. Avariate au fost şi clădirea Primăriei Peregu Mare, a şcolii, grădiniţei şi căminului cultural. 15 stâlpi de electricitate au fost puşi la pământ, în timp ce vântul a rupt copaci pe toate străzile din Peregu Mare.
În Peregu Mare, Peregu Mic şi Ilteu nu este curent nici acum în urma furtunii de marţi seara când vijelia a avariat 876 de case în comuna Peregu Mare.
Intervenţie peste intervenţie
Iar situaţia în urma vijeliei, din punctul de vedere al ISU Arad, nu arată deloc bine. Pompierii arădeni şi voluntarii au fost chemaţi la intervenţie după intervenţie. Detaşamentul de Pompieri Arad a fost solicitat să se deplaseze în localitatea Peregul Mare, cea mai afectată de furtună, unde mai mulţi copaci au căzut pe carosabil şi au fost avariaţi stâlpii de medie tensiune. „Echipajul de căutare-salvare din cadrul ISU Arad a acţionat alături de Serviciile Voluntare din localităţile Peregu Mare şi Pecica. Vântul puternic a afectat acoperişurile mai multor locuinţe din localitate”, a declarat Sorina Ambruş purtătorul de cuvânt al ISU Arad.
Stâlpii, la pământ
La Ineu pompierii au intervenit în parcul central din oraş, unde crengile rupte de vânt au căzut pe carosabil. Au fost degajate căile de acces, iar intervenţia a durat aproximativ o oră. A fost necesară şi intervenţia autoscării mecanice pentru îndepărtarea crengilor rupte care puteau cădea pe carosabil şi trotuar. Tot la Ineu, pompierii au intervenit pentru degajarea carosabilului pe DN 79 A, între Chereluş şi Şicula, după ce doi stâlpi de telecomunicaţii au fost doborâţi de vânt pe şosea.
Omorâte de vijelie
Ehipajele de la Drumurile Naţionale au intervenit pe DN 69 între localităţile Şagu şi Arad şi pe DN 79 între Zimand Cuz şi Chişineu-Criş pentru înlăturarea crengilor căzute pe carosabil.
Între localităţile Olari şi Sintea Mică, acoperişul unui saivan de oi a fost doborât de vântul puternic. Două oi au murit strivite sub greutatea acoperişului. Celelalte animale au fost salvate de voluntari.
Pod rutier blocat
Din cauza ploilor abundente un pod rutier din zona Gurahonţ a fost blocat de aluviunile aduse de apă. „Pentru că exista pericolul producerii de inundaţii în zona respectivă, Garda de Intervenţie a acţionat cu un furtun de evacuare pentru desfundarea podului. Intervenţia a durat aproximativ o oră”, a precizat lt. Sorina Ambruş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!